ANTARKTIS
Cruise med dansk rejseleder overnatning på Basecamp
Send forespørgsel på grupperejse

Rundrejse med dansk rejseleder til Antarktis
-Kajak, basecamps, snesko, vandreture & mountaineers walks

Eksklusive naturrejser med Michael O. Jørgensen.

Rundrejse med dansk rejseleder til Antarktis Cruise & basecamp

Kajak, snesko, vandreture og mountaineers walks


Er i en gruppe, kontakt for prisforespørgsel.

Med rejseleder:  Michael O.Jørgensen
1 nat, Alto Andino Hotel – Ushuaia, Argentina
12 nætters cruise, M/V Ortelius evt. på basecamp
1 nat, Deco Recoleta – Buenos Aires, Argentina

Priser fra kr. 91.770,- per person *
*Forbehold for prisjusteringer, og ændringer

 

Rundrejse med dansk rejseleder til Antarktis

Tag med Michael O. Jørgensen på expedition til Antarkis.

Med en rundrejse med dansk rejseleder til Antarktisk, kommer du på cruise og basecamp til verdens sydligste kontinent, et af verdens mindst besøgte. Det fjerne kontinent dufter af klassiske bedrifter og moderne eventyr. Imponerende sne og is klædte landmasser, isbjerge – et mangfoldigt og unikt rigt dyreliv som ernærer sig ved de righoldige næringskilder i havet omkring Antarktis. Mulighed for at møde havfugle, pingviner, pelssæler, søelefanter og hvaler i et unikt og sårbart økosystem, som stadig kun besøges af relativt få turister. På vore cruise sejler vi ud fra Sydamerikas sydligste by Ushuaia, på vores eventyr mod Antarktis med m/v Ortelius. Med kurs mod syd sejler vi igennem Beagle kanalen og Drakes passage, ligesom polarforskerne gjorde for mere end 100 år siden.

Rundrejse med dansk rejseleder til Antarktis Cruise & Basecamp

Dag til dag program for naturrejse til Antarktis

Ved ankomst og de følgende dages sejlads ved Antarktis bliver der mulighed for at komme i land på mindre vandreture, samt en overnatning på isen. Desuden er der dagligt ture i vores gummibåde og mulighed for at sejle kajak i de smukke omgivelser.

Den norske polarforsker Roald Amundsen drog i 1911 til polarområdet Antarktis for at blive den første på Sydpolen, med Englænderen Robert Falcon Scotts ånde i nakken, nåde Amundsen frem til Sydpolen i december 1911. Scott nåede først frem en måned senere. Hvilket ikke var den største ulykke for Scott og hans stab – de endte deres dage i Rossbarrieren i 1912 under deres rejse tilbage.

Dag til dag programmet rundrejse med dansk rejseleder til Antarktis er vejledende. Programmet kan variere afhængigt af lokale is- og vejrforhold og afhængigt af dyrelivet som vi møder og oplever undervejs på rejsen.

Rundrejse med dansk rejseleder til Antarktis
Rundrejse med dansk rejseleder til Antarktis
Rundrejse med dansk rejseleder til Antarktis
Rundrejse med dansk rejseleder til Antarktis

Dag til dag program:

Dag 1: København – Ushuaia Argentina
Fly fra København til Ushuaia med stop i Europa & Buenos Aires. I Buenos Aires vil der være et lufthavnsskifte. Ankomst dagen efter.

Dag 2:Ushuaia Argentina
Fra lufthavnen bliver vi kørt i minibus til hotellet der ligger tæt på havnen i Ushuaia.
1 overnatning i delt twin værelse på Alto Andino Hotel – Ushuaia, inkl. morgenmad.

Dag 3:Ved verdens ende starter rejsen
Ushuaia i Argentina, er kendt for at være den mest sydlige by på jorden, beliggende på den sydligste tip af Sydamerika. Om formiddagen afleveres bagagen tæt på havnen, rejselederen hjælper med dette. Der bliver mulighed for at slappe lidt og kigge os omkring i Ushuaia. Henad eftermiddagen går vi ombord på m/v Ortelius. Der sejles igennem Beagle Channel der ligger smukt flankeret af bjerge.

Dag 4: Polar forskernes passage
De næste to dage sejles der igennem Drake Passage, hvor vi kan nyde de samme oplevelser som polarforskere så, da de kortlagde området: Bølgende hav, en let saltbrise og hvaler. Vi krydser den Antarktiske konvergens, det er den naturlige grænse hvor det nordstrømmende kolde vand kollidere med det varmere subantarktiske hav. Og herfra ændres dyrelivet sig, grundet de store mængder af animalsk og vegetabilsk plankton og fisk. Der er nu gode muligheder for at se mange forskellige typer albatrosser, antarktiske stormsvaler mv.

Dag 5-10: Indsejling – Antarktis
Grå stentoppe belagt med sne – isbjerge af blå og hvid is og et imponerende dyreliv i luften og i havet. Under sejladsen passerer vi de snedækkede Melchior Islands og Schollaert Channel og imellem Brabant og Anvers Islands.Mulige stop undervejs, afhængig af vejret:

Neumayer Channel – Med flere basecamp aktiviteterne i det beskyttet farvand omkring Wiencke Island. Det skønne alpine område kan nydes til havs ombord på en Zodiac eller i en kajak.Tag på vandreture i området med snesko på eller på mountaineers walks. Vejrforholdene på dagen bestemmer hvilke aktiviteter der er mulige.

Port Lockroy – Efter at have sejlet igennem Neumayer Channel, får vi mulighed for at besøge den tidligere britiske forsknings-station på Gourdier Island, der nu er omdannet til museum og posthus. Deltag i aktiviteter omkring Jougla Point, se æsel-pingviner og blåøjede shags. Ved Damoy Point er det muligt at tage på vandreture med snesko. Dette sted er en af vores favorit camps.

Pléneau & Petermann Islands – Hvis der ikke er for meget is i havet sejler vi igennem The Lemaire Channel og kigger efter Adeliepingvin og båløjede shags. Der er også gode chancer for at se pukkelhvaler og vågehvaler samt søleoparder. Der er masser af mulighed for aktiviteter her, sejl i kajak, tag på vandreture på en gletcher eller mountaineers walks.

Neko Harbour – Et episk landskab med kæmpe gletchere og endeløse skulpturer dannet af sne og skabt af vinden. I Neko Harbour kan man sejle i Zodiac og komme tæt på de alpine bjergtinder.

Paradise Bay – Her har vi mulighed for at overnatte på isen, ligesom polarforskerne.

Errera Channel – Oplev Danco Island og Cuverville Island og de mindre kendte med og særdeles smukke Orne Island og Georges Point on Rongé Island. På denne sidste dag med aktiviteter nær kysten passere vi Melchior Islands og sejler ud mod det åbne hav. Hold udkig efter pukkelhvaler i Dallmann Bay. Måske er der tid til en afstikker til Half Moon Island-South Shetlands, hvor der er mulighed for flere spændende aktiviteter. Vejret i Drake Passage bestemmer hvornår der sejles retur.

Dag: 11: Tilbage til Verdens ende
Turen tilbage igennem Drakes passage er lang, men absolut ikke kedelig. Lige som på udturen er der mulighed fro at se forskellige hvaler som f.eks pukkelhvaler, spækhuggere, vågehavler m.fl samt et rigt fugleliv f.eks forskellige albatrosser, storm-svaler, skarver, kjover og måger.

Dag 12: Ushuaia – Buenos Aires Argentina
Alle eventyr har en afslutning, det gælder også vores Antarktis eventyr. Vi ankommer til Ushuaia og går fra borde med nye oplevelser i hjertet og på nethinden. Transport til lufthavnen i Ushuaia. Fly fra Ushuaia til Buenos Aires. Transport i bus til hotellet.

Dag: 13 Buenos Aires Argentina
1 overnatning i delt twin værelse på Deco Recoleta– Buenos Aires, inkl. morgenmad.

Dag 14: Hjemrejse
Transport til lufthavnen. Fly fra Buenos Aires til København via et sted i Europa. Ankomst København d. 27 jan. 2022

Pris og tilmelding for rundrejse med dansk rejseleder til Antarktis

Rejsens pris inkluderer:

– Fly København-Buenos Aires t/r.
– Fly Buenos Aires – Ushuaia t/r.
– Skatter og afgifter.
– Rejsegarantifonden.
– EU Ansvar& konkurssikring via Europæiske Rejseforsikring
– 24/7 Voya Travel Concierge Service.
– Dansk rejseleder med på hele rejsen.
– Bustransport mellem lufthavne.
– Transport til hotellet i Ushuaia.
– 1 nat på Alto Andino Ushuaia, inkl. morgenmad.

Rejsen ombord på skibet som beskrevet:
– 12 nætter i porthole cabin ombord på skibet & i polar sovepose på isen.
– Alle måltider ombord og i Basecamps, inklusiv snacks, kaffe og te.
– Alle udflugter/transport som beskrevet i Zodiac.
– Foredrag af naturspecialister af erfarne mandskab.
– Gummistøvler og snesko.
– Alle aktiviteter i Basecamps.
– Transport af bagagen til og fra skib (Ushuaia.
– Serviceudgifter/havneskatter ifølge programmet.
– Et udførligt dag til dag program på engelsk
– Transport til lufthavnen i Ushuaia.
– Transport til og fra hotellet i Buenos Aires.
– 1 nati twin værelse på Deco Recoleta Buenos Aires, inkl. morgenmad.

Hvor mange pingvinarter findes der?

Der er 17 arter af pingviner, hvoraf 7 af dem lever på Antarktis.

Prisen inkluderer ikke:
– Drikkepenge til guider.
– Udflugter og ture som ikke er beskrevet ovenfor.
– Visum.

Pris per person
Fra kr. 91.770,-*

*Forbehold for prisjusteringer, og ændringer. Vær opmærksom på at vejrforhold over Drakes Passage kan være i hård vind, husk søsygepiller. Aktiviteter skal bookes ved bestilling af rejsen.

*Kahyt type på skib kan opgraderes mod tillæg til Window, Deluxe og Superior, på forespørgsel.

Hvilke lande er der i Antarktis?

Der er ingen regering i Antarktis, og derfor er der ikke stat i Antarktis. Dog har visse stater indbyrdes gjort territoralkrav.
 

Hvor koldt kan det blive på Antarktis?

Med en gennemsnitstemperatur på -27,5 grader om sommeren og -60 grader om vinteren, er Antarktis det koldeste sted på Jorden. I 2010 målte man en temperatur på -93,2 grader i Østantarktis. Dette er den koldeste temperatur nogensinde målt.
 

Hvor meget af Antarktis er is?

Antarktis kaldes polarørkenen fordi, at der kun falder 50 mm regn om året, samt at det er det koldeste og mest forblæste sted på Jorden. Kontinentet er dobbelt så stort som Australien, og op til 98% er dækket af is og sne, som er dybere end 1 km.

Reserver eller send din forespørgsel:

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Ligeledes hvor stor gruppe I er, og dato ønsker
RUNDREJSE - Sæt kryds hvilken rundrejse du ønsker tilbud på:
Rundrejse med dansk rejseleder til Antarktis

Fotogalleri

Se alle rundrejser med rejseleder