FINLANDS VILDMARK
Bjørnetur med rejseleder

Rundrejse med rejseleder til Finland

Eksklusive naturrejser med Michael O. Jørgensen.

Rundrejse med dansk rejseleder til Finland

Naturrejse med rejseleder til Finland - oplev bjørne, ulve og ørne


Med rejseleder:
  Michael O.Jørgensen
Turen arrangeres ved en gruppe på ønskede dato. 

Dag 1     Afrejse fra København
Dag 1-5 Kuikka, basecamp & skjul
Dag 5-7 Helsinki overnatning
Dag 7     Hjemrejse til København
Kr. 14.900,- per person

*Forbehold for prisjusteringer, og ændringer

*Forbehold for prisjusteringer, og ændringer

Rejse med rejseleder til Finland

Leder du efter en god pris for rejse med rejseleder til Finland?

Måske leder du specifikt efter

Tag på fotosafari i den finske vildmark

Rundrejse med rejseleder til FinlandTag med Michael O. Jørgensen på vildmarks og rovdyr oplevelse i det østlige Finland. På din rundrejse med rejseleder til Finland, bor du hos den verdens berømte naturfotograf familien Rautiainen.

Lassi var en af pionererne i forhold til rovdyr fotografering fra skjul i Norden og hans billeder er kendte i hele verden.

I dag drives stedet af hans søn Sami. Der anvendes let-bait i områderne for at give optimale fotomuligheder. Bjørne, ulve og jærv i området har været fulgt og monitoreret af Lassi og andre i mere end 20 år.

Enestående mulighed for rundrejse med rejseleder til Finland

Dette er en enestående mulighed for at opleve det vilde Norden i grænseområdet mellem Finland og Rusland. Stilheden, ravnenes skrig og de lyse nætter. På denne rundrejse med rejseleder til Finland, tilbringer vi tre nætter i fotoskjul i vildmarken med mulighed for at se bjørne, ulve og jærv i deres naturlige omgivelser. Inden de tre nætter i fotoskjul har vi en enkelt nat på Basecamp, for at hvile lidt ud efter rejsen til Kuikka.

Bjørnetur til Finland

Dag til dag program for vores rundrejse med rejseleder til Finland


Dag 1. afrejse fra København
Med mellemlanding i Helsingfors og forbindelse videre til Kuopio, herfra er der 1.5 til 2 timers kørsel til Kuikka.Mulighed for at slappe lidt af og nyde den lyse aften evt. en hyggestund i saunaen med en efterfølgende afkølende svømmetur i skovsøen. Overnatning Kuikka basecamp.

Dag 2. Aktiviteter og afslapning på Basecamp
En formiddags tur til området med vild-rener, arrangeres som tilkøb på stedet, og er valgfrit. Alternativ er der sejlads på skovsøen i kano eller fiskeri & sauna. Morgenmad, og sen frokost i basecamp. I løbet af formiddagen bliver der også tid til en introduktion til området, dyrene og opholdene i skjulene. I løbet af eftermiddagen tilberedes frokost, hvor der smøres madpakker til brug for natten ophold i skjulet. Herefter køres der ud til de respektive skjul i området. Nogle af skjulene ligger godt gemt i området, hvilket gør at man er nødt til at gå det sidste stykke op til 2 km. i terrænet, godt bentøj er krævet, og at man bærer selv sit fotogrej, sovepose og andet udstyr. Det er muligt at låne gummistøvler til turen i Basecamp.

På vej ud til skjulene, kan vi være heldige, at se de første spor efter brun bjørne som efterladenskaber og fodspor. Ved ankomst til skjulene pakkes ud & der klargøres udstyr m.v. til natten. Og mens den lyse nat tager over, spejdes der intensivt efter de store rovdyr. På denne årstid, hvor der er lyse sommernætter, er det kun tusmørke en times tid. Der er naturligvis stor forskel på hvornår den første bjørn spottes, ligesom vejrforholdene også kan sprede besøgene.

Dag 3.
Efter en lang nat i skjulet, køres tilbage til Kuikka basecamp. Et velfortjent morgenbord, en god kop kaffe eller the, og mulighed for masser af udveksling af nattens oplevelser. Formiddagen kan bruges til at få lidt søvn, alle deltagere har en soveplads til rådighed på Basecamp og resten af dagen kan anvendes i området med at fiske, sejle på søen, gå i sauna.

Rejse med rejseleder til Finland
Rejse med rejseleder til Finland
Rejse med rejseleder til Finland
Rejse med rejseleder til Finland

Der tilberedes madpakker til nattens ophold i skjulene. Herefter endnu afgang til de enkelte områder og skjul. Der er mulighed for, at skifte til et andet skjul end de sidst anvendte. De forskellige skjul har forskellige placeringer, hvilket giver forskellige fotomuligheder og forskellige naturoplevelser. Endnu en dejlig nat i vildmarken på rundrejsen venter forude med gode fotoshoots.

Dag 4. 
Tidlig morgen, samles alle fra de enkelte skjul og køres tilbage til Kuikka Basecamp. Et velfortjent morgenbord venter. Formiddagen kan bruges til at få lidt søvn. Resten af dagen kan anvendes i området med fiskeri, sejlads og sauna. Sidst på dagen serveres mad forud for pakningen af udstyr. Der tilberedes madpakker til nattens ophold i skjulene. Herefter afgang til de enkelte områder og skjul. Herefter er der afgang til den sidste nat i vildmarken.

Dag 5. 
Vi samles op ved opsamlingsstedet for de enkelte skjul og køres tilbage til Kuikka basecamp. Morgenmaden og mødet med de andre “natteravne” venter. Efter morgenmaden er der mulighed for en lur eller benyttelse af Kuikka basecamps faciliteter, i løbet af dagen køres der tilbage til Kuipio. Herfra er der flyforbindelse til Helsingfors. Ankomst sidst på dagen. Overnatning i Helsingfors på centralt beliggende hotel (B/B).

Dag 6. Helsinki bytur
Efter morgenmaden er der mulighed for at opdage Helsingfors. Vi har mulighed for at se og nyde den skønne by og nogle af seværdighederne såsom bymidten, Sibelius monumentet, klippekirken, havneområdet og markedet, naturhistorisk museum m.v. Der er lagt op til en dag på egen hånd, men guiden hjælper med planlægning. Overnatning i Helsingfors på centralt beliggende hotel (B/B).

Dag 7. Helsinki – København
Sidste dag for denne rundrejse med rejseleder til Finland. Efter morgenmaden er der, afhængig af afrejse tidspunkt, tid til lidt mere sightseeing, shopping eller en vandring i Helsingfors. Herefter går turen til lufthavnen, hvorfra der flyves til København.

Pris og tilmelding for rundrejse med rejseleder til Finland

Prisen inkluderer:

– Fly København – Helsingfor og retur
– Fly Helsingfors – Kuopio og retur.
– Transfer Kuopio til Kuikka basecamp/retur.
– 1 overnatning Kuikka basecamp.
– 3 nætters ophold i fotoskjul.
– Alle måltider inkl. madpakke, kaffe og te.
– Diverse faciliteter på basecamp.
– 2 nætter i Helsingfors med morgenmad.
– Rejsegarantifonden
– EU Ansvar& konkurssikring via
  Europæiske Rejseforsikring
– 24/7 Voya Travel Concierge Service.

Kr. 14.900,- per person. 

Ikke inklusiv på rundrejse til Finland:

– Rejseforsikring.
– Snacks til brug i skjulene, herunder drikkevarer udover vand, kaffe og te.
– Fotoudstyr.
– Helsingfors på egen hånd, guiden hjælper gerne.

 

Kuikka basecamp:

Hyggeligt gammelt traditionelt landhus med tilbygning. Der overnattes i mindre fælles rum, der er ikke mulighed for enkelt værelse. Der findes opholdsrum (herunder opholdsstue og madsal), toiletter og bad i hovedhuset, desuden er der fri adgang til sauna med brus og badesø. Der er trådløst internet til fri afbenyttelse i opholdsstuen på base camp.

Skjulene på din rundrejse med rejseleder til Finland:

Velindrettede men primitive skjul med gode muligheder for montering af fotoudstyr og særdeles gode fotomuligheder. Det er vigtigt at medbringe kuglehoved til at montere kameraet på da de eller kan være svært at opnå gode billeder pga. af lysforholdene. (i begrænset omfang kan man lege et kuglehoved på basecamp, men det bør bestilles hjemmefra). Toiletforholdene i de forskellige skjul er meget forskellige, men der er toiletmuligheder i alle skjul, i form af muld toilet eller vildmarkstoilet.

Skjulene må ikke forlades om natten. Skjulene er placeret forskellige steder i området således at forskellige oplevelser og vinkler kan opnås ved ophold i flere nætter. Man skal selv medbringe sovepose, mens ligge underlag findes i skjulene.