NORDNORGE
Nordlys & hvaler
S/V Rembrandt

Nordnorge – Nordlys & Hvaler

Denne fantastiske rejse kommer igennem Nordnorges flotte fjorde, hvor i oplever nordlys og hvaler. På den flotte nattehimmel oplever i nordlysets ofte grønne farve stå i stærk kontrast til de sneklædte bjerge og det kulsorte mørke hav.

Det er et af verdens smukkeste områder, der sjældent besøges om vinteren. Her er isfrit hele året da Golfstrømmen sørger et forholdsvis mildt klima.

Helt heroppe, 350 km nord for polarcirklen, er havet om vinteren fyldt med enorme mængder sild, der får de store hvaler til at søge nordpå.

Vi ser spækhuggere, pukkelhvaler og kaskelothvaler og rig mulighed at opleve nordlys i afsidesliggende fiskerbyer og bugter, hvor der overnattes ved molen eller for anker. Sejlads kan forekomme om natten.

Ekspeditionslederen vil gøre sit for at i oplever så meget som muligt og kommer tæt på de store hvaler. I Tromsø varer polarnatten officielt fra 27. november til 15. januar, men teknisk set forsvinder solen allerede 21. november og er retur 21. januar. Der er dog tusmørke mellem kl 9.00 og 14.00. Dette lys er nogle gange i en meget flot lilla nuance. 

Tromsø er ”hovedstaden” i Nordnorge og ligger meget flot inde i fjordene omkranset af bjerge. Alle sejlturene starter og slutter her. Man kan eventuelt tage en ekstra nat i Tromsø før eller efter sejlturen.

Nordnorge – Nordlys & Hvaler

Program Nordnorge

Dag 1: Tromsø

Ankomst dag. Hvis der er tid inden ombordstigningen kl 17 kan man besøge byens berømte, flotte hvide Ishavskatedral eller tage op på et udsigtspunkt og se lysene over byen.

Dag 2 – 6: Hvalsafari & nordlys i de Nordnorske fjorde:

Ud fra Tromsø mod Hamnes. Dagen går gennem det flotte landskab og der er gode chancer for at se de første hvaler. Overnatning ved Hamnes, der er en gammel fiskerby med flotte klassiske huse fra det 17. århundrede. Der opbevares tørret torsk på traditionel vis i byen.

På Uløya er der mulighed for at komme ud og vandre (ofte med snesko). Turen fortsætter i nordøstlig retning ind i Kvaenangen fjorden og passere små fisker landsbyer med de meget norskklingende navne, som Skjervøy, Seglvik og Reinfjord. På øen Spildra er der også mulighed for at vandre for dem der har lys til det. Ellers kan man nyde udsigten fra skibet.

I det fjerne Burfjord er der også mulighed for vandring og gode steder til at se nordlys. Den sidste overnatning er ved landsbyen Finnkroken inden der sejles tilbage til Tromsø efter en god uges tid i naturen med en del hvaler og nordlys.

Dag 7: Ankomst til Tromsø
På dag 7 er der ankomst ved Tromsø med en sidste nat ombord.

Dag 8: Tromsø
Hjemrejse eller forlængelse af rejsen. Man kan eventuelt leje en bil og køre ind i landet til nogle af vores fantastiske logdes.

Prisen inkluderer følgende:

 • Flybilletter tur/retur 
 • Turen som beskrevet i program*
 • Alle måltider ombord , inkl. snacks, kaffe & the.
 • Alle udflugter på land, og aktiviteter fra Zodiac.
 • Profesionelle expeditionsleder ombord og crew
 • Alle ekstras, skatter, havneafgifter
 • AECO gebyr
 • Rejseplaner inden afrejse 
 • 24/7 service fra Voya Travel
 • EU ansvarsforsikring, og Rejsegarantifond

Prisen er ikke inkluderet:

 • Ankomst taxes
 • Måltider på land
 • Personlige forsikringer 
 • Drikkepenge, efter endt rejse

Priser fra kr. 24.990 per person *

V/2 pers. i en dobbelt porthole kahyt 
*Forbehold for prisjusteringer, og ændringer

Bestil tilbud

Nordnorge, Nordlys og hvaler 7 nætter/8 dage
Fulde navn
Send venligst besked: om antal personer, fulde navne som i pas, andre ønsker, og tlf. nr.

Kort over ruten

Skibsdetaljer

Passenger:33 personer i 16 kahytter
Staff & crew:12
Længde:49,50 meters
Breadth:6,65 meters (22,9 ft)
Draft:2,8 meters (8 ft)
Classificeret til sejle:

Skibet er velegnet at sejle Svalbard & Grønland
Displacement:435 tonnes
Propulsion:2 cummins engines together 550 KW
Speed:6,5 knots average cruising speed

S/V FOTO FRA SKIBET REMBRANDT VAN RIJK

VIDEO FRA TUREN