ECUADOR & GALAPAGOS
Quito, vulkaner, Amazonas junglen og kæmpe landskildpadder

Rundrejse med cruise til Galapagos
- Oplev Quito, Vulkaner, Amazonas & Landskildpadder

Eventyrlige & eksklusive naturrejser med rejseleder Michael O. Jørgensen.

Rundrejse med cruise til Galapagos og Ecuador

Vulkaner, Amazonas og kæmpe landskildpadder

Med rejseleder:  Michael O. Jørgensen

REJSEPLAN

2 nætter på Rio Amazonas Hotel,  Quito Ecuador
2 nætter på Hacienda Cusin, Otavalo, Ecuador
1 nat på Termas de Papallacta, Ecuador
3 nætter på Siona lodge, Amazonas, Ecuador
1 nat på Wyndhm Hotel-Quito, Ecuador
5 nætter på skibet Alya Catamaran , Galapagos øerne

Kr. 60.500,- per person *

*Forbehold for prisjusteringer, og ændringer

 

Tag med Michael O. Jørgensen på expedition til Sydamerika Rundrejse med cruise til Galapagos og Ecuador

En rundrejse til Ecuadors højland, jungle og dernæst rundrejse med cruise til Galapagos – den verdensberømte ø-gruppe. Vi begynder rejsen i Ecuadors berømte hovedstad Quito, en af verdens højest beliggende hovedstæder, herfra rejser vi ud i landet hvor vi besøger det farverige marked i Otavallo og vulkanen Cotacachi. 

Vi bor to nætter i farverige haciendas i højlandet. Den tyske naturelsker og opdagelses rejsende Alexander von Humboldt rejste i disse områder og var manden som navngav strækningen Avenues of Volcanoe

 

Rundrejse med cruise til Galapagos og Ecuador program

Dag til dag program for rundrejse med rejseleder til Sydamerika

Tag med Michael O. Jørgensen på expedition til Sydamerika. 

En rejse til Ecuadors højland, jungle og til den verdens berømte ø-gruppe Galapagos. Vi begynder rejsen i Ecuadors berømte hovedstad Quito, en af verdens højest beliggende hovedstæder, herfra rejser vi ud i landet hvor vi besøger det farverige marked i Otavallo og vulkanen Cotacachi. 

Vi bor to nætter i farverige haciendas i højlandet. Den tyske naturelsker og opdagelses rejsende Alexander von Humboldt rejste i disse områder og var manden som navngav strækningen Avenues of Volcanoes.

Herfra går turen videre ind over Andesbjergene mod Amazon junglen, på vejen gør vi ophold for at vandre i terrænet og ikke mindst bade i en af de talrige varme bade i området. Vi når frem til vores opsamlingssted ved floden, hvorfra turen foregår i motoriseret kano dybt ind i junglen. Efter to times sejlads ankommer vi til vores lodge i området Cuyabeno, et fantastisk naturområde, tæt på Colombias grænse. Vi skal de næste par dage opleve regnskoven helt tæt på, med en mangfoldighed af dyreliv som er særdeles unik. 

Ved sejladser i området, vandring i dag – og eftermiddags timers, samt besøg hos lokale i området får vi en fornemmelse af livet i regnskoven. Her findes talrige arter af fugle, flere arter primater, flod delfiner og myriadevis af insekter, padder og krybdyr. 

Fra junglen går turen tilbage mod lufthavnen i Quito og videre til Galapagos øerne. Galapagos øerne er et unikt skattekammer af oplevelser, med et rigt dyreliv, hvoraf flere arter ikke findes andre steder på kloden. Charles Darwin opholdt sig i en relativ kort periode, under hans sejlads – som videnskabelig assistent på Beagle på øerne. Ikke desto mindre er øerne i dag synonym med Darwin, da han blandt andet brugte dyrelivet på Galapagos øerne til at bevise sine teorier omkring evolution og tilpasning. Her tilbringe de næste 6 dage på et velindrettet skib, og besøg i den vestlige del af Galapagos øgruppen. Her kan hav leguaner, søløver, vingeløse skarver, fregatfugle og kæmpeskildpadder opleves.

Rundrejse med cruise til Galapagos og Ecuador
Rundrejse med cruise til Galapagos og Ecuador
Rundrejse med cruise til Galapagos og Ecuador
Rundrejse med cruise til Galapagos og Ecuador

Udrejse København – Quito

Vi flyver fra kastrup Lufthavn via Amsterdam til Quito. Fly fra København til Quito, ankomst samme dag om aftenen. I lufthavnen bliver vi mødt af vores lokale samarbejdspartner der sørger for transport til hotellet.

Overnatning i delt twin værelse på Rio Amazonas Hotel, inkl. morgenmad.

 Sightseeing i Quito

I Quito Colonial Downtown/ Old Town besøges kirker og seværdigheder, her under President paldset, Arch Bishop’s Palace, Panecillo Hill og Equatorial Monument. Sidst på dagen tager vi svævebanen til Pichincha. Pinchicha er 4784 meter. Fra 4100 meter højde kan vi nyde den flotte udsigt over byen der er omgivet af vulkaner og højdedrag.

Overnatning i delt twin værelse på Rio Amazonas Hotel, inkl. morgenmad.


 Quito – Otavalo, køretid ca. 2 timer

Efter morgenmaden kører vi mod Nord og Otavalo, med besøg på det lokale marked. Her mødes folk fra hele regionen og sælger forskellige former for håndværk fra (får, lama og alpaka) samt andre håndlavede vævede beklædnings genstande, kunst, musikinstrumenter. kvinder i området sætter en dyd i at klæde sig i deres traditionelle dragter med fint vævede skjorter og sjal, samt flotte halssmykker.

Vi fortsætter til vores Hacienda i området, Haciendaerne er et levn fra kolonitiden hvor spanierne byggede deres gårde i prangende stilarter.

Overnatning i delt twin værelse på Hacienda Cusin, inkl. morgenmad.

Otavalo – Cotacachi Vulkanen.

Efter morgenmaden tager vi på udflugt til området ved Cotacachi vulkanen. Cotacachi vulkanen er 4939 m høj, og vi skal opleve den på afstand, og nyde naturen og landskabet omkring den. Ecuador har alene på hovedlandet 32 vulkaner, delvis aktive. Vulkanerne ligger som perlerække på en snor langs Ecuadors side af Andesbjergene. Alexander Humbolt gav strækningen med vulkanerne navnet ”Avenue of vulcanoes”. Ankomst tilbage til vores hacienda sidst på dagen. Afslapning i det kølige smukke højland.

Overnatning i delt twin værelse på Hacienda Cusin, inkl. morgenmad.

02 feb. Otavalo – Papallacta, køretid ca. 2 ½ time

Efter morgenmaden drager vi afsted mod nye eventyr. I retning til Papallacta i Andesbjergene. Papallacta betyder katoffel-landet, hvor den fertile jord, og kølige klima giver gode muligheder for dyrkning. Ecuadors talrige sorter af kartofler og området er kendt for sine termiske bade, fra de mange vulkaner i Andesområderne. En tur til fods i Andes højland, med kølig luft og frodige scenarier, dyrelivet i området, vil det være mest fugle som er mulige at betragte på vandre turene, og det imponerende landskab. Vi skal bo på et af Spa stederne i området; Spa of Termas de Papallacta, hvor der rig mulighed for at bade i de varme bassiner med vand fra den mineralrige undergrund, og et iskoldt bassin hvor man kan afkøle sig.

Overnatning i delt twin værelse på Termas de Papallacta, inkl. morgenmad.

Papallacta – Amazon, køretid ca. 7 timer

I dag skal vi tidligt afsted, og på lang køretur for at passere toppen af Andes, for at komme til ned Amazonas regnskove. En smuk dag, med imponerende landskaber. Vi ankommer til floden, hvorfra vi sejler dybt ind i junglen til vores lodge, på motoriserede kanoer. Et jungle eventyr begynder, et par timer efter er vi fremme ved lodgen. Undervejs kan opleves papegøjer, tukaner og småaber. Til uren på floden er det fornuftigt at tage et regnslag , og affaldssæk eller et beskyttelses cover til bagagen med. Læn dig tilbage og nyd dyrelivet og regnskoven på turen ind i Amazonas. Det er vandet fra Andesbjergene, som føder Amazonas området, så herfra Ecuadors forholdsvis beskedne del af Amazonas området løber vandet sammen med vand fra det øvrige Andes videre ind i den brasilianske del af Amzonas løber vandet videre ind i Amazonfloden og ud i Atlanterhavet.

Overnatning i delt twin værelse på Siona lodge, inkl. helpension.

Amazonas

Vi vågner til regnskovens lyde, fuglekor, brøleabernes højrøstede mandskor. De næste par dage har vi et hav af aktiviteter i området – natur guiden på lodgen vil give tips og information omkring området. Langs floden og i floden lever der flere forskellige primater, fugle så som tukaner og papegøjer. Her er slanger, insekter, skildpadder, flod delfiner mv. Hele området er pakket ind i den frodige Amazon vegetation, der er magisk og smuk. For de som har lyst er det muligt at komme på natvandring omkring lodgen, her kan vi se forskellige insekter, spindlere, padder og krybdyr. Vi tager os også tid til at besøge et af Siona samfundene i området. En af de største lokale befolknings gruppe i området. Her hører vi om deres skikke, traditioner og livsstil, desuden besøger den lokale shaman.

Vi får gennem sejlads og trekking ture i regnskoven, mulighed for at udforske det smukke, komplekse tropiske økosystem. Regnskoven er et skatkammer af livsformer, både når det gælder dyrearter og vegetation.

Overnatninger i delt twin værelse på Siona lodge, inkl. helpension.

Amazon – Quito

I dag skal vi tage afsked med regnskoven,vi sejler tilbage ad floden til opsamlingsstedet og køres herefter til lufthavnen i Lago Agrio, herfra går turen med fly til Quito. I Quito indlogeres vi på et hotel tæt på lufthavnen. Vi er tilbage i højlandet og den kølige tynde luft for en kort stund.

Overnatning i delt twin værelse på Wyndhm Hotel-Quito lufthavn, inkl. morgenmad.

Quito – Baltra/Galapagos Island

Det er her selve vores rundrejse med cruise til Galapagos starter. Efter morgenmaden flyver vi til Baltra på Galapagos øerne. I lufthavnen bliver vi hentet af mandskabet fra båden som sørger for transport til båden. Efter frokost på båden besøger vi højlandet på Santa Cruz, en af de store kæmpeskildpadder lever i dette område omkring højlandet. Kæmpeskildpadderne på Galapagos øerne er de næststørste i verden, de største findes øer i det Indiske Ocean. Det er lykkedes at sikre flere bestande, samt at fjerne invasive dyrearter som geder, svin og gnavere fra en del øer og genudsætte individer af kæmpeskildpadder som enten er blevet opdrættet eller holdt midlertidigt i fangenskab på skildpadde centre på de tre hovedøer.

Skildpadderne i det område vi skal besøge i dag, lever primært af græs og lav vegetation, da Santa Cruzs højland er meget frodigt. Vi anbefaler at I har gummisko, lange bukser, hat, solcreme og regnfrakke med på turen. Efter turen vender vi tilbage til vores skib O Alya Catamaran hvor der venter en dejlig middag. De næste dage sejler vi med vores skib Alya Catamaran, der er charteret kun til vores gruppe. Ofte vil vi sejle de længere stræk på ruten i nattetimerne, men der sejles naturligvis også om dagen.

Overnatning i delt twin kahyt, inkl. frokost og middag.

Cruise til Isabela

I dag ankommer vi til Moreno Point, på nordkysten af Isabela Island mellem Sierra Negra og Cerro Azul vulkanerne. Et smukt landskab med imponerende kyst, og laguner midt i den sorte lavastrøm. Her findes et væld af fuglearter. Nyd udsigten over de tre mest aktive vulkaner på Galapagos: Sierra Negra, Cerro Azul (Isabela Island) og La Cumbre (Fernandina Island). Efter frokost ankomst til Elizabeth Bay, et af øens ynglesteder for pingviner. Elizabeth Point på Isabelas vestkyst, med besøg ved Red Mangrove Cove, hvor der ofte er brune pelikaner, ørne-rokker og søløver. Undervejs mulighed for snorkling, med hjælp fra danske rejseleder og den lokale guide, både for øvede og nybegyndere. Livet under vandoverfladen er mindst lige attraktivt som på land. Hajer, rokker og stimer af fisk, for ikke at tale om at man kan møde pingviner, søløver, havskildpadder og havleguaner i vandet. Det udelukkende skibets kaptajn som vurderer om der kan snorkles ved de forskellige stop.

Mens solen går ned over øgruppen, nydes livet på skibet.

Overnatning i delt twin kahyt, inkl. helpension.

Isabela og cruise til Fernandina

Dagens første stop, Urbina Bay ved foden af Alcedo vulkanen mellem Elizabeth Bay og Tagus Cove. Et tur i området hvor der er leguaner, høge, rød- og blåfodede suler og skildpadder. Efter frokost ankomst til Fernandina, den tredje største ø i Galapagos. Espinoza Point er kendt for store kolonier af havleguaner, slanger og Galapagos skarver, også kaldt vingeløs skarv. Denne skarv er den eneste skarv, som ikke kan flyve. I området findes også en god bestand af Galapagos pingvinen – en af de mindste pingvin arter, samt masser af andre fuglearter. Espinoza Point giver en smuk udsigt til Fernandina. Fernandina er en skjoldvulkan som havde sit sidste udbrud Aktiv sidste gang i maj 2009. Fernandina er den eneste ø, der ikke har pattedyr og de åbne lava og sandvidder er ekstremt skrøbelige. 

Overnatning i delt twin kahyt, inkl. helpension.

Isabela Island Tagus Cove–Vicente Roca Point

Efter en god nats søvn på skibet, er dagen til nye oplevelser. Skibet lægger til ud for Tangus Cove, vest for Darwin-vulkanen på Isabela Island. Vi går fra borde, og på vandring i området. Her finder vi spændende inskriptioner fra pirater, tilbage til fra 1800-tallet. Et besøg til saltvandssøen Darwin Lake, med en dybde på 9 meter og levested for mange fuglearter. Næste stop, Vicente Roca Point, hvor vi ankommer efter frokost. Vicente Roca Point består af to bugter, på dette sted findes der i havet et spektakulært dyreliv, kig efter søheste, havskildpadder og på nogle tidspunkter kan man møde den fascinerende klumpfisk. Efter eftermiddagens oplevelser, er vi tilbage til dagdriverlivet på båden, mens vi endnu engang runder spidsen af Isabella og Punte Albernmarte.

Overnatning i delt twin kahyt, inkl. helpension.

Santiago Island – Espu Milla Beach – Egas Port

Her til morgen er vi tilbage på østsiden af Isabelle ligger vi ud for Santiago, på øen findes det sjældne Palo Santo træ, som kun findes få andre steder i verden. Stranden og landskabet her er helt fantastisk ved, i sæsonen kommer havskildpadderne op på stranden lægger æg. Ofte kan man se de traktor lignende spor fra skildpadderne i sandet.

Efter formiddagsaktiviteterne skal vi videre, og efter frokost ankommer vi til Egas Port, en smuk sort sandstrand. Stranden er sort, pga. af aflejringer fra Pan de Azucar vulkanen, der ligger syd for stranden. Krateret i vulkanen indeholder en saltvands sø, der tørrer ud når det er varmt. I perioden 1928-1930 lavede man en del undersøgelser i området med henblik på at udvikle en saltmine på stedet, men planerne blev stoppet da man var bange for at de skulle påvirke den sårbare flora og fauna i området. Endnu en dag går mod enden, og vi skal have den sidste nat ombord på skibet.

Overnatning i delt twin kahyt, inkl. helpension.

Santa Cruz – Bachas. Fly til Guayaquil

Ved morgengry er vi fremme ved Bachas Beach, som ligger nord for Santa Cruz. Stranden blev navngivet under 2. verdenskrig, da den amerikanske hær efterlod to pramme på stranden – Bachas. Her nydes det sidste møde med et af verdens mest forunderlige steder. Turen går til Baltra for at stige ombord i vores fly tilbage til hovedlandet Ecuador, og til kystbyen Guayaquil, Ecuadors økonomiske hovedsæde, og videre herfra via Amsterdam til København.

Pris og tilmelding for rundrejse med cruise til Galapagos og Ecuador

Ecuador & Galapagos

Prisen inkluderer:

Fly København – Quito og Guayaquil – København
Fly Lago Agrio-Quito
Fly Quito – Galapagos – Guayaquil
Skatter og afgifter
Rejsegarantifonden.
EU Ansvar& konkurssikring via Europæiske
Rejseforsikring
24/7 Voya Travel Concierge Service.

Dansk rejseleder på hele rejsen og lokal engelsk guide

Pris per person
Kr. 60.500,-*

Forbehold for prisjustering. Prisen er vejledende og baseret på en gruppe på minimum 10 personer.

 

Rejsen som beskrevet ovenfor med nævnte overnatninger, pensioner, udflugter, aktiviteter og transporter mv:

Quito: 2 nætter i delt twin værelse på: 
Rio Amazonas Hotel, inkl. morgenmad. 

Otavalo: 2 nætter i delt twin værelse på
Hacienda Cusin, inkl. morgenmad.

Papallacta: 1 nætter i delt twin værelse på:
Termas de Papallacta, inkl. morgenmad. Adgang til spa.

Amazonas: 3 overnatninger i delt twin værelse på:
Siona lodge, inkl. helpension og aktiviteter.

Quito: 1 overnatning i delt twin værelse på:
Wyndham  Hotel-Quito lufthavn, inkl. morgenmad.

Transport til og fra havnen på Galapagos. 
Galapagos: 5 nætter på cruise som beskrevet med nævnte udflugter i delt twin kahyt, inkl. helpension samt våddragter og snorkeludstyr.

 

Hvornår bør man rejse til Galapagos?

Det mangfoldige dyreliv på øerne kan opleves året rundt. Ønsker du at snorkle på din rejse, da er januar til maj det bedste tidspunkt at rejse på.

Hvilket land tilhører Galapagos øerne?

Øerne ligger 972 km vest for Ecuador, hvilket de også tilhører, og består af 19 vulkanøer.

Hvilken klimazone ligger Ecuador i?

Ecuador har kystklima og der er derfor altid nedbør. Den gennemsnitlige årstemperatur er 16 grader, hvor der falder 1626 mm regn.

Hvor mange skilpadder er der tilbage på Galapagos?

Hvor mange skilpadder er der tilbage på Galapagos? Der har været 200.000 skilpadder på Galapagos øerne. Idag er der omkring 20.000 tilbage, hvor tre af arterne er uddøde og Pinta-arten er tæt på uddød. Også selvom Lonesome George måske lever 100 år endnu.