SVALBARD

Svalbard
En ekspedition i isbjørnenes rige

Program for Svalbard

Dag 1
Longyearbyen

Ankomst til Longyearbyen, den administrative hovedstad i Spitsbergen, den største ø i Svalbard-gruppen. Her kan du udforske den tidligere mineby og besøge attraktioner som byens sognekirke og Svalbard Museum. På trods af det barske og golde udseende har området registreret over hundrede forskellige plantearter. Tidligt om aftenen sejler skibet ud af Isfjorden, og du har muligvis chancen for at spotte din første vågehval på rejsen.

Dag 2
Fra Isfjorden til Raudfjorden

Vi sætter kurs mod Raudfjorden på Spitsbergens nordkyst, en imponerende fjord med mange gletsjere og muligvis besøg af ringsæler og skægsæler. Klipperne og kystlinjen i denne fjord er hjemsted for rige havfuglekolonier, og chancerne for at spotte isbjørne er store.

Dag 3
Monaco-gletsjere

Afhængigt af vejret, som altid er afgørende, kan vi muligvis sejle ind i Liefdefjorden og beundre den 5 kilometer lange Monaco-gletsjer. Havet ved gletsjeren er et yndet fodringssted for tusindvis af kittiwakes, og bunden af isen tiltrækker ofte isbjørne. Hvis isforholdene ikke tillader sejlads tidligt på sæsonen, vil vi følge en alternativ rute langs Spitsbergens vestkyst.

Dag 4
Highlights fra Hinlopen

Vi fortsætter til Hinlopen-strædet, hjemsted for skægsæler, ringsæler og isbjørne. Ved strædets indgang er der endda mulighed for at spotte blåhvaler. Efter at have krydset mellem isflagerne på Lomfjordshalvøen i vores Zodiac-både, passerer vi fugleklipperne på Alkefjellet, der huser tusindvis af Brünnichs lomvier. Østsiden af Hinlopen-strædet giver os mulighed for at udforske Nordaustlandet, hvor vi kan støde på rensdyr, lyserøde gæs og hvalrosser. En alternativ rute er tilgængelig, hvis isforholdene forhindrer adgang til Hinlopen.

Dag 5
Stop ved Seven Islands

Vi når det nordligste punkt på vores rejse, De Syv Øer, nord for Nordaustlandet. Her når vi 80° nord, kun 870 km fra Nordpolen. Dette område er kendt for sin koncentration af isbjørne. Skibet lægger til ved iskanten i et par timer.

Dag 6
Sejlads på Kontinentsoklen

Mens vi sejler mod vest, holder vi udkig efter isbjørne og de undvigende grønlandske hvaler. Cirka 40 sømil vest for Spitsbergen følger vi kontinentsoklens kant. Her fouragerer finhvaler om sommeren, hvor koldt og næringsrigt vand stiger op fra havets dybder og løber langs Spitsbergens kyst. Ved udmundingen af Kongsfjorden er der gode chancer for at spotte vågehvaler.

Dag 7
Rensdyr, ræve og havfugle


Vi besøger Hvalrosserne, der nogle gange trækker ud i Forlandsundet. Alternativt kan vi udforske St. Johns Fjord eller søge mod syd til udmundingen af Isfjorden og besøge Alkhornet. Dette område er hjemsted for talrige havfuglekolonier og polarræve, der søger efter nedfaldne æg og unger. Rensdyr græsser også på den sparsomme vegetation. Vi ankommer sent om aftenen til Longyearbyen.

Dag 8
Tilbage til Longyearbyen


Ethvert eventyr, uanset hvor storslået det er, har en afslutning. Vi siger farvel og forlader skibet i Longyearbyen.

Prisen inkluderer følgende:

 

 • Flybilletter tur/retur for en problemfri rejsestart og afslutning.
 • Omhyggeligt sammensat rejseplan som beskrevet i programmet*.
 • Alle måltider ombord, inklusive snacks, kaffe og te.
 • Professionelle expeditionsledere og besætning ombord.
 • Alle nødvendige ekstraudgifter, skatter og havneafgifter.
 • Dækning af AECO-gebyret for bæredygtighed og miljøhensyn.
 • Detaljerede rejseplan inden afrejse.
 • 24/7 service fra vores dedikerede Voya Travel-team, for din tryghed.
 • EU ansvarsforsikring og Rejsegarantifond.

Bemærk venligst, at følgende ikke er inkluderet i prisen:

 • Ankomstskatter
 • Måltider på land
 • Personlige forsikringer
 • Drikkepenge efter endt rejse
 

Priser fra kr. 39.990 per person *

ved delt dobbeltportholekahyt (minimum 2 personer)
*Bemærk, at priserne kan underkastes justeringer og ændringer.

Bestil tilbud

Foto fra Svalbard

Foto fra Svalbard

Video fra ekspedition