Fascinerende Nepal og Uberørte Bhutan

Nepal er berømt for sin mangfoldige kultur, rige naturarv og verdens højeste bjerg Mount Everest. I Bhutan kan du forbedre dit velvære, fordybe dig i undren og begive dig ud på spændende eventyr.

Nepal og Bhutan rundrejse

Oplev det, farverige Nepal og uberørte Bhutan på 12 dages luksusrejse.

Vi inkluderer fly fra Danmark, 12 dages rejse med indkvartering på 5. stjernede luksushoteller, helpension, engelsktalende guide, nævnte udflugter og helikoptertur inkl. champagnemorgenmad ved Mount Everest. I skal derudover besøge Tigers Nest og få et væld af oplevelser i Bhutan.  Blandt andet: Yoga, massage og fortællinger om astrologi, buddhisme og meget mere.

Rejseoversigt:
4 nætter i Katmandu, Nepal
3 nætter i Thimpu,  Bhutan
2 nætter i Punakha, Bhutan
2 nætter i Paro, Bhutan

Dag 1 Ankomst til Kathmandu
Nepals hovedstad og mest besøgte sted. Det breder sig ud over sin navnebror-dal og er omgivet af Himalaya-bjergene. Hovedstaden er hjemsted for gamle templer, gyldne pagoder, naturskønhed og fascinerende landsbyer. Kathmandu ligger i en højde af 1.324 meter og er mødestedet for floderne Bagmati og Vishnumati.
Fremragende vandremuligheder, udsøgt indo-tibetansk og newarisk håndværk, UNESCO-listet kulturarv, og fantastisk mad. Om aftenen nydes velkomstmiddag  med 6 retter på signaturrestaurant, som tilbyder en nepalesisk gastronomisk oplevelse, der hylder Nepals livlige etnicitet og traditionelle mad.

Dag 2 Kathmandu
Tidlig start på en oplevelsesrig dag. Helikoptertur med champagnemorgenmad til Mount Everest!
Helikoptertur starter i Kathmandu og flyver øst fra Kathmandu til Everest Base Camp mod den smukke sherpa-landsby og porten til Everest, Lukla. (ca. 50 min).  Fra Everest Base Camp flyver i over Tengboche, Dingboche, Gorakshep og Khumbu-gletsjeren for at nå selve Base Camp foran Mount Everest. Der er 5 min. landingstid ved Kalapatther Landing på grund af højden. I flyver på vejen tilbage via Syangboche for at nyde en champagnemorgenmad. Senere flyves I til Kathmandu og fortsætter med sightseeing. Her skal i blandt andet se Kathmandu Durbar Square, som er på ​​UNESCO’s verdenskulturarvsliste, gamle templer, paladser, gårdspladser og gader, der stammer tilbage til det 12. og 18. århundrede. Herudover Hanuman Dhoka Royal Palace, den historiske plads for Royalty og det pragtfulde Taleju Temple, der rager 40 meter op. Hovedstaden Katmandu har sit navn fra Kasthamandaps kæmpemæssige pagode, der siges at være bygget af et enkelt træ.

Dag 3 Kathmandu
Efter morgenmaden går turen til Bhadgaon. Også kendt som Bhaktapur, hvilket betyder “de hengivnes by”, hjemsted for middelalderlig kunst og arkitektur.  14 km øst for Kathmandu City, grundlagt i det 9. århundrede. Byen ligger 1400 meter over havets overflade. I Bhadgaon besøges Durbar Square med rækker af templer, Paladset med 55 vinduer samt Bhupatindra Malla.

Dag 4 Kathmandu, Pashupatinath og Boudnath
Her går turen til Pashupatinath-templet, der dateres tilbage til 400 e.Kr. Det er et af de ældste hinduistiske templer dedikeret til Lord Shiva. Beliggende midt i en frodig grøn natur ved bredden af den hellige Bagmati-flod. Templet er bygget i pagode-stil med forgyldt tag og rigt udskårne sølvdøre. Pashupatinath er centrum for årlig pilgrimsrejse på Shivaratri-dagen, der falder i februar/marts måned. I vil også kunne se kremationsområder, der ligger ved Bagmati-flodens bred bag templet.  Boudhanath Stupa, er en af de ældste og største buddhistiske monumenter nogensinde bygget i Nepal; Boudhanath er en af de helligste strukturer og står imponerende i en højde af 36 meter med tre massive niveauer i mandala-stil. Det er omgivet af farverige bygninger.

Dag 5 Kathmandu – Bhutan
Morgenfly til Paro i Bhutan og videre til Thimpu, ca. 1,5 times kørsel. Thimphu er hovedstaden i det lille Himalaya kongerige Bhutan. Et dybt buddhistisk land, der værdsætter sin kulturarv og befolkningens velbefindende højere end økonomisk fremskridt og materiel rigdom. Det første land, der omfavner en revolutionerende filosofi om “Brutto national lykke”, Bhutan ønsker også at bevare sin naturskønhed – en lov kræver, at mindst 70% af dets land forbliver skovdækket til fremtidige generationer.  Aftenen byder på en udforskende gåtur rundt på Thimphus hovedgade og markedsområde. Efterfulgt af et besøg på Trashichhoedzong, “religionens fæstning”. Stedet for monarkens tronrum og sæde for Je Khenpo eller øverste abbed.  Senere er der mulighed for at deltage i en privat samtale om buddhisme med Mynak Trulku Rinpoche.

Himalayas kongerige

Dag 6  Thimpu Bhutan
Efter morgenmad køres til Choki Traditional Art School, der træner udsatte børn i Bhutans traditionelle kunst som maleri, skulptur og udskæring. En 1-times rundvisning med skolens instruktør og møde nogle af eleverne. Senere besøg på Pangrizampa Astrology Institute, hvor buddhistiske munke lærer om astrologi. Grundlagt i begyndelsen af det 16. århundrede huser dette klosterkompleks ved floden Bhutans vigtigste kollegium for traditionel astrologi. Mulighed for at opleve munkene der kan læse en persons astrologi. Efter frokost videre til Memorial Chorten: stupaen, der blev bygget til minde om Bhutans tredje konge, Kong Jigme Dorji Wangchuk, der populært betragtes som faderen til det moderne Bhutan. Institute for Zorig Chusum: Kendt som Arts & Crafts School, der tilbyder et seksårig kursus om de 13 traditionelle kunst og håndværk i Bhutan. Textile Museum: er et besøg værd for at lære den levende nationale kunst at væve at kende. Udstillinger introducerer de største vævningsteknikker, stilarter i lokal påklædning og tekstiler fremstillet af kvinder og mænd. Senere udforsker vi Local Crafts Bazaar der har noget af Bhutans fine traditionelle kunst.

Dag 7 – Thimpu – Punakha Bhutan
Før morgenmaden køres til Buddha Point, hvor der mulighed for yoga, og afslappet meditationsstemning. Oplev en fredelig og stille atmosfære, der kan rydde sindet.  Buddha Point (Kuensel Phodrang), ligger kort køretur fra Thimphus bymidte. Senere Punakha via Do Chula-passet (3080 m). I Bhutan markeres passene af en stor bhutansk chorten og bønneflag. Do Chula-passet har en fantastisk udsigt over de høje tinder i de østlige Himalaya. Simtokha Dzong, stedet for dybt tantrisk undervisning; denne dzong huser nu en skole for studiet af Dzongkha-sproget og avancerede buddhistiske studier. Senere på dagen udflugt til Chimi Lhakhang, og gåtur gennem rismarker og landsbyer. Dette er en gåtur på omkring 1 time og 30 min. Chimi Lhakhang, beliggende på en høj i centrum af dalen. En tur gennem landsbyen, nær templet, giver sjældne glimt af dagliglivet og livsstilen hos landsbyboerne.

Dag 8  Punakha
Efter morgenmaden køres til My Gakid Village School i Punakha og mød med elever. Herefter Khamsum Yuelley Namgyel Chorten, med vandring gennem marker af chili og kål til Khamsum Yuelley Namgyal Chorten, der blev bygget for at fjerne negative kræfter og fremme fred, stabilitet og harmoni i en skiftende verden. Chorten dominerer den øvre Punakha-dal med imponerende udsigt over Mo Chhu og bjergtoppene i Gasa. Senere besøg ved Punakha Dzong, der blev bygget strategisk ved krydset mellem floderne Pho Chhu og Mo Chhu. . Dzongen er åben for besøgende under Punakha-festivalen og i sommermånederne, når munkeordenen flytter til Thimphu, med læring og meditation for nonner, hvor udover religiøs træning også tilbydes færdighedstræning som broderi, statuelavning og thangka-maleri.

Dag 9 – Paro
Efter morgenmaden tilbage til Paro, cirka 4 timers kørsel. Turen går ned fra Dochu La,  tilbage gennem de dramatiske Wang Chhu- og Paro Chhu-floddale. Besøg ved Ta Dzong, der oprindeligt bygget som vagttårn og nu huser Nationalmuseet.  Besøget på Ta Dzong følges af en kort gåtur ned ad stien for at besøge Rinpung Dzong. Om aftenen tager vi på en spændende gåtur rundt om Main Street og markedet.

Dag 10 Paro
Mulighed for at deltage i meditations session med en munk eller nyde en spa session. Efter morgenmaden besøges Kyichu Lhakhang fra det 7. århundrede, en af de 108 templer bygget i Himalaya af den tibetanske konge, Songtsen Gampo. Senere følger en Tshewang-ceremoni, der varer 1 time, og udføres af 5-8 munke for at fremme et langt liv. Denne omfattende ceremoni involverer masser af bønner, mantraer og endelig velsignelse ved brug af en Dorji (Tordenbolt), samt hellige skrifter, der berøres med hovedet.
Aftensmad og overnatning på hotellet.

Dag 11 hjemrejse
Efter morgenmaden bliver i hentet af privat chauffør og kørt til lufthavnen.

Se aktuelle tilbud

Nepal

Nepal er berømt for sin mangfoldige kultur og rige naturarv, med blandt andet verdens højeste bjerg – Nepal er et must-visit sted mindst én gang i livet. Kathmandu, Nepals største by, er både landets politiske og kulturelle hovedstad. Kathmandu er en by, hvor gamle traditioner møder de seneste teknologiske fremskridt. Det er dog fortidens storhed, der fortryller besøgende, hvis blik kan dvæle ved en fortræffeligt udskåret trævinduesramme, en bronzeskulptur fra det 18. århundrede eller de åndeligt opbyggende stupaer. Stupaerne er byens vartegn og der er en fantastisk ro omkring dem – enten på udsigtspunkter eller dem inde i byen, hvor munkene går omkring og drejer bederuller mens man høre mantraen “om mani padme hum” Ligesom enhver storby har Kathmandu set en hurtig udvikling i det sidste årti, men på trods af den travlhed, der er så typisk for metropol byer, forbliver dens folk lige så venlige som altid. Kathmandu bevarer sine gamle traditioner.

Bhutan

I en verden, der altid er i bevægelse, giver Bhutan tilflugt og ro. Her kan du finde jordiske fornøjelser: bueskydning og ældgamle håndværk, retter med hjemmelavet ost og frygtindgydende stærk chili, betagende vandreture og helende varme stenbade.  Men der er også et andet Bhutan – det, som antydes af bønneflag, der er spændt ud over slugterne og flagrende på hver bakkeside. Det er her, hvor uhøjtidelig humor møder dybt forankrede overbevisninger, og episke landskaber og langsomme rejser skaber plads til stille ærefrygt. I dette Bhutan kan du forbedre dit velvære, fordybe dig i undren og begive dig ud på spændende eventyr.  Med mere end 70% er skovdækket og som verdens første kulstofnegativt land planter vi også frøene til videnskabs- og teknologiinnovation.  Der er ikke kun ét Bhutan at opdage; der er mange. Fra ældgamle byer til majestætiske bjerge er døren til riget åbent igen for gamle og nye venner.

k