RWANDA, UGANDA & TANZANIA
Gorilla– og chimpanse trekking i fantastiske omgivelser

Gorilla & Chimpanser - Tag en rundrejse til Rwanda, Uganda og Tanzania

Eventyrlige & eksklusive rundrejser med rejseleder, Michael O. Jørgensen.

Rundrejse til Rwanda, Uganda & Tanzania

Gorilla– og chimpanse trekking i fantastiske omgivelser


Send forespørgelse på dato:

Med rejseleder:  Michael O.Jørgensen

1 nat Rwanda, Hotel des Mille Collines-Kigali
2 nætter Uganda Lake Mulehe Gorilla Lodge-Kisoro
2 nætter Rwanda, The Bishop´s House -Ruhengeri
1 nat Rwanda, Hotel des Mille Collines-Kigali
1 nat Tanzania, Rivertrees Country Inn – Arusha
4 nætter Tanzania, Chada Katavi
3 nætter Tanzania, Greystoke Mahale

Fra kr. 106.770 ,- per person *

*Forbehold for prisjusteringer, og ændringer

Michael O. Jørgensen

Zoo og naturfaglig konsulent, Naturvejleder, Fotograf, eventyrer, skribent, forfatter, foredragsholder og Podcaster.

Michael har været rejseleder siden 1989, og har igennem de sidste 35 år taget danske og udenlandske gæster med til naturen brændpunkter overalt i verden.

Allerede fra barnsben brændte udlængslen og eventyret i blodet. Med en uddannelses baggrund, som dyrepasser og leder, inden for blandt andet zoologiske haver og naturbevarelse har Michael arbejdet som Leder i Københavns Zoologiske have, Ebeltoft Zoo (nu Ree Park) og Skånes Djurpark i Sverige.

Michael er desuden uddannet Naturvejleder. I dag driver han Skandinaviens ældste konsulentvirksomhed inden for dyr, natur, naturbevarelse og økoturisme. Og løser opgaver i Danmark, Sverige, Uganda, og Bulgarien. Drømmer du om faglig, nærværende og inspirerende forkælelse på din drømmerejse så er en med Voya travel og Michael O. Jørgensen det rette valg.

Naturrejse med rejseleder til Rwanda, Uganda & Tanzania

DAG TIL DAG PROGRAM FOR RUNDREJSE MED REJSLEDER TIL RWANDA, UGANDA OG TANZANIA

Fra Kigali fortsætter vi med fly til Tanzania, hvor ny eventyr venter. Vi starter vores eventyrlige rundrejse til Tanzania i den svært tilgængelige og derfor ikke så ofte besøgt Katavi National Park. Her skal vi bo på Chada Katavi Camp en fantastisk bush camp, der ligger midt i uberørt natur. Her har vi mulighed for at opleve en safari i noget der ligner pioner stil. Men eventyret slutter ikke her, vi skal videre til endnu en perle. 

Vi flyver til Mahale National Park ved Tanganyika søen. Fra air strippen foregår resten af turen til campen med båd. Mahale National Park ligger isoleret på kanten af Tanganyika søen, ikke langt fra Gombe Stream – hvor Jane Goodall i sin tid arbejdede med chimpanser. Vi bor på en af de mest fantastiske camps – Greystoke Mahale Camp ved bredden af søen – et lille paradis. Under vores ophold har vi to chimpansetrek i junglen bagved campen.

Fly København – Kigali/Rwanda.

Fly fra København til Kigali, ankomst om aftenen. I lufthavnen bliver vi mødt af vores lokale samarbejdspartner – Churchill Safaris og de sørger for privat transport til hotellet. 

Overnatning i delt twin værelse på Hotel des Mille Collines-Kigali, inkl. morgenmad.

Rwanda Kigali – Bwindi Impenetrable Forest
Køretid ca. 5 timer
Privat transport i Landcruiser til grænsen ind til Uganda, grænsen krydses og vi fortsætter til Bwindi Impenetrable Forest. Nationalparken ligger i den sydvestlige del af Uganda og er hjem for de truede bjerggorillaer, smukke sommerfugle, eksotiske fugle og mange andre dyr. Hen på dagen når vi frem til vores hotel, der ligger lige syd for Nationalparken i Kisoro. Vi skal bo to nætter i dette smukke område. Lodgen ligger ved bredden af Lake Muhele. Afhængig af tidspunkt for ankomst kan der måske blive tid til en lille tur i området omkring lodgen. Mens solen går ned over området, gør vi os klar til en hyggelig aften i troperne. Det kan dog blive lidt køligt hen på aftenen.
Bjerggorillaerne er den næststørste af gorillaerne. De lever kun i to begrænsende områder i Rwanda, Uganda og Congo. Dette gør denne naturrejse med rejseleder til Uganda til en exceptionel oplevelse.

Disse store dyr er næsten udelukkende vegetarer, de æder dagligt store mængder af fiberholdig næringsfattig plantekost for at få energi nok. Indimellem tager de dog også insekter og andre smådyr f.eks. termitter og billedlarver. Gorillagrupper består for det meste af en silverback (en sølv rygget, kønsmoden han) som har sit harem omkring sig. Haremmet beskyttes med stor iver og aggression, fremmede hanner holdes væk med hård hånd. Der findes en del eksempler på at både unge og gamle hanner slår sig sammen i ungkarlegrupper – hvis de er uden eget harem.

Overnatning i delt twin værelse på Lake Mulehe Gorilla Lodge-Kisoro Uganda, inkl. helpension.

Rundrejse med rejseleder til Rwanda, Uganda, Tanzania
Rundrejse med rejseleder til Rwanda, Uganda, Tanzania
Rundrejse med rejseleder til Rwanda, Uganda, Tanzania

 Uganda Gorilla Trekking i Bwindi Impenetrable Forest.
Dagen starter tidligt med morgenmad omkring kl. 05.30, vi kører ind i Nationalparken og går på vores første gorilla trek. Vi kører i vores køretøj frem til området hvor vi skal mødes med rangerne, som skal føre os op til gorillaerne. Turen kan tage mellem 2-8 timer, afhængig af hvor de store gorillaer befinder sig. Et gorilla trek er en spændende oplevelse, i fantastiske omgivelser i junglen. Men et gorilla trek er en anstrengende og til tider strabadserende disciplin, hvilket man naturligvis skal være opmærksom på. Det er derfor nødvendigt at have gode vandresko eller støvler, lange bukser og langærmet trøje på. Desuden anbefales det at du medbringer en eller to vandrestave, og evt. et par havehandsker, da terrænet nogle steder kan være ufremkommeligt og fyldt med vegetation.
Gorillaerne følges dagligt af rangerne i området, så i det fleste tilfælde ved man i hvilken del af parken de forskellige grupper opholder sig. Af og til er det derfor nødvendigt at køre et stykke vej inden trekkingen kan begynde, ligesom længden af trekkingen kan variere, i værste fald kan turen tage op til 8 timer. Vær opmærksom på at vi kan blive splittet op i forhold til grupperne. Da der kun må være 8 i hver turist gruppe. Vi anbefaler at i betaler en ung ranger for at bære jeres håndbagage, da det er en vigtig del af conservation konceptet, og samtidig giver os mulighed for at koncentrere os om vandringen. Vi vandrer gennem området, både det opdyrkede land og senere ind i selve skoven.

Lysforholdene kan være dårlige, men som regel kan vi se dyrene ret tydeligt. Det er vigtigt at guidens og rangernes vejledning følges under mødet med gorillaerne, dels fordi vi er på besøg på dyrenes præmisser, men også fordi vores rangere er gode til at hjælpe os med at komme til at stå eller sidde godt og sikkert – så vi kan nyde oplevelsen. Vi har en time sammen med de prægtige dyr. Når vores besøgstid er forbi, bevæger vi os tilbage til vores rygsække. Vi finder herefter en sted i skoven hvor vi kan indtage vores medbragte madpakker, inden vi vandrer tilbage til det sted, hvor vi skal mødes med vores køretøj.

Tilbage på vores hotel, venter muligheden for et varmt bad og rengøring af fodtøj, samt ikke mindst en kølig drink. Afhængig af hvad tid vi er tilbage og om der stadig er lidt liv i vores trætte kroppe, laver vi en tur i området omkring hotellet.

Overnatning i delt twin værelse på Lake Mulehe Gorilla Lodge-Kisoro, Uganda, inkl. helpension.

Bwindi Imenetrable Forrest – Rwanda Volcanoes National Park
Køretid ca. 2-3 timer.
Vi kører til grænsen igen og vender tilbage til Rwanda. Her tager vi på naturrejse med rejseleder til Rwanda, hvor eventyret i Volcanoes National Park venter. Nationalparken ligger i den nordvestlige del af Rwanda og er hjem for de truede bjerg gorillaer. Nationalparken er opkaldt efter kæden af sovende vulkaner der udgør Virunga Massif. Karisimbi vulkanen er den højeste på 4.507 meter og Bisoke vulkanen har en flot grøn kratersø. De stejle skråninger i den storslået bjergkæde er hjemsted for den truede bjerg gorilla, andre primater og en rig mosaik af økosystemer med alt fra bambus skove, åbne græsarealer til sumpe. Området er stort og en stor del er dækket af regnskov.


Overnatning idelt twin værelse på The Bishop´s House -Ruhengeri, inkl. helpension.

Rwanda Gorilla Trekking i Volcanoes National Park

Rwanda er kendt for at være et af de bedste steder at opleve gorillaer i Afrika, bjerg gorillaerne findes kun i Rwanda, Uganda og Congo. Dagen starter tidligt med kørsel til opsamlingsstedet for gorilla trekking i Nationalparken. Vi får tildelt vores gruppe, vær opmærksom på at vi kan blive splittet op i forhold til grupperne. Da der kun må være 8 i hver turist gruppe. Efter en kort briefing starter vi turen mod bjerg gorillaerne, af og til er det, som vi måske oplevede i Uganda, nødvendigt at køre et stykke inden vi begynder trekkingen.

Vi bevæger os igennem randzonerne til skoven og ind i skoven. På et tidspunkt mærker vi spændingen hos vore rangere og den magiske besked om at vi skal gøre os klar, bliver spredt i gruppen. Af og til passerer vi gorillaernes reden fra dagen før, gorillaer bygger en ny rede/seng hver aften, som regel oven på græs eller buske. Rederne og den friske afføring er som regel gode tegn på at gorillaerne er i nærheden, men til trods for deres størelse kan de bevæge sig rimeligt hurtigt, selv i dette uvejsomme terræn. Vi anbefaler, som vi gjorde i Uganda, at i betaler en ung ranger for at bære jeres håndbagage, da det er en vigtig del af conservation konceptet og samtidig giver os mulighed for at koncentrere os om vandringen.

Vi tilbringer igen en time i selskab med disse unikke skabninger, engang blandt nogle af verdens mest truede dyrearter men i dag er bestanden stabil. Efter mødet med gorillaerne begiver vi os tilbage. Som vi oplevede det i Uganda finder vi som regel et sted hvor vi kan spise vores medbragte madpakker. Herefter går turen tilbage til vores hotel, hvor vi kan få et bad og slappe af efter dagens vandring. Tillader tiden det er der mulighed for at gå en tur i området.

Overnatning idelt twin værelse på The Bishop´s House -Ruhengeri, inkl. helpension.

Rwanda, Volcanoes National Park – Kigali, køretid ca. 3 timer. I dag kører vi tilbage til Kigali og tager afsked med højlandet, så umiddelbart efter morgenmaden går turen mod Rwandas hovedstad. Turen går igennem smukke farverige omgivelser, småbyer og smålandbrug. Kigali er Rwandas hovedstad, en travl men forholdsvis ren by, det er forbudt at medbringe plastik poser til Rwanda. Kigali har gjort en dyd ud af holde byen ren, det er naturligvis ikke alle steder det virker, men her er faktisk rimeligt rent. På vejen besøger vi Kigalis museum for folkedrabet – Kigali Genocide Memorial, en rørende oplevelse. Museet er placeret ved et par store massegrave fra det grufuld folkemord. Museet giver et følsomt og empatisk billede af tragedien og ikke mindst tiden efter folkedrabene.

Overnatning i delt twin værelse på Hotel des Mille Collines-Kigali, Rwanda inkl. morgenmad.

Kigali/ Rwanda – Arusha/Tanzania

Efter morgenmaden bliver vi kører til lufthavnen. Fly fra Kigali til Kilimajaro lufthavn. I lufthavnen bliver vi mødt af vores lokale samarbejdspartner – Nomad som sørger for privat transport til hotellet i Arusha.

Overnatning i delt twin værelse på Rivertrees Country Inn – Arusha, inkl. halvpension.

Tanzania Arusha – Katavi

Transport til lufthavnen om morgenen. Er vi heldig kan vi se Afrikas største bjerg Kilimajaro. Vi flyver fra Arusha til Katavi airstrip. Og har transport til campen. Vi bor midt i det vilde Afrika, det Afrika mange drømmer om når de tænker på safari. Varieret savanne typer, vildnis med en mangfoldighed af dyr som f.eks giraffer, elefanter, større antiloper, flodheste og store katte. Samtidigt er der gode muligheder for at se noget af det spektakulære fugleliv som Afrika byder på.

De næste dage er der masser af spændende aktiviteter med ren safari. Vi tager nemlig på 4×4 safari kørsel og vi har mulighed for at komme ud at gå i området med vores ranger. Dog afhænger vandreturerne af græssets længde, da det er for farligt at gå blandt savannens vilde dyr, hvis vores rangere ikke har det fulde overblik, over de områder vi går i. Morgen safari kørsel begynder ved solopgang efter en hurtig kop kaffe eller te og vi kommer herefter tilbage til campen for at spise morgenmad. Eftermiddags safari kørsel starter hen på eftermiddagen, det kan variere lidt i forhold til hvilke områder af parken vi skal køre i, vi er tilbage ved solnedgang. På safari er der stor sandsynlighed for at vi oplever flodheste, krokodiller, bøfler, antiloper, løver, elefanter og giraffer. Dette gør dette til en fantastisk mulighed for en naturrejse med rejseleder til Tanzania. Vi kører safari kørsel i området morgen og aften for at opleve dyrelivet i parken. Det er som regel bedst at køre i morgen- og eftermiddagstimerne, da timerne midt på dagen kan være varme – hvilket gør det sværere at finde dyrene.

Chada Katavi er en klassisk camp i ekstraordinære omgivelser – med et rigt dyreliv. Da Nomads safari overtog Chada Katavi var det en primitiv lejr, men dyrelivet og området var uberørt og helt fantastisk. Chada Katavi føles som at træde tilbage i tiden, som at være på den sidste forpost blandt elefanter, flodheste og tamarind træer. Den primitive lejr er blevet væsentlig opgraderet, nu er her luksuriøse telte med eget bad, sølvtøj og lækker mad. Men stemningen og atmosfæren er stadig den samme – et luksus ophold i pagt med naturen og det rige dyreliv. Et sted man kommer helt tæt på dyrerne.

Fire overnatninger i twin telt på Chada Katavi, Tanzania, inkl. helpension med husets drikkevarer og fælles aktiviteter.

Tanzania Katavi – Mahale

Transport til Katavi airstrip, herfra fly til Mahale airstrip og båd transport til Greystoke Mahale Camp. Airstrippen ved Mahale ligger et stykke væk fra vores camp og selve Nationalparken, så vi går ombord på en båd og sejler til Greystoke Mahale Camp.

Turen går langs kysten på en af Afrikas store søer – Tanganyika, der er 33.000 km2/ ¾ dele af Danmarks størrelse. Og som en del af de store søer i denne del af Afrika er søen dyb, op imod 700 m på det dybeste sted. Vi befinder os i den vestlige del af den store gravsænkning (Rift Valley) som skærer sig ned igennem Østafrika, hele vejen fra Mellemøsten for at dele sig nord for Viktoria søen og samles igen syd for viktoriasøen for at løbe ud i Mozambique kanalen, en strækning på 6.000 km. De store søer i Afrika er kendt for at have en høj mangfoldighed af fisk, navnlig cichlider, som både i størrelse, form og levevis er meget forskellige. Ikke alene fra sø til sø, men også fra område til område i søen. Det kommer vi til at kigge lidt på de næste par dagen. Ankomst til Greystoke Mahale Camp – velkommen til endnu et paradis. En helt unik camp i helt unikke omgivelser. Endnu engang befinder vi os i omgivelser som er fjernt fra ”The beaten track”. Er vi heldige hører vi allerede chimpansernes kald i løbet af eftermiddagen. Mens solen går ned over søen og aftenen sænker sig, nyder vi naturen og navnlig freden. Måske er det i aften og nat vi skal se eller gense Afrikas smukke stjernehimmel – måske til lyden af vores bål på stranden.

Greystoke Mahale Camp Tanzania
De næste dage er der masser af spændende aktiviteter i området. Der vil være to chimpanse trekking ture inkluderet under jeres ophold. Dagene starter vi tidligt med morgenmad og nyder lyset rejse sig henover søen. Imens vi nyder morgenmaden, er vores rangere ude for at finde chimpanserne. Nogen gang går det forbavsede hurtigt og vi må hurtigt afsted, andre gange må vi være lidt mere tålmodige. Når rangerne dukker op gør vi os klar og følger dem ind i skoven. 

Vær opmærksom på at vi anvender mundbind, når vi er ved chimpanserne for at beskytte dem.

Når vi når frem til chimpanserne, sætter vi os ned for at nyde oplevelserne. Et chimpanse trek er lidt anderledes end et gorilla trek, idet chimpanserne ofte flytter, hvilket gør af vi også må flytte os. Når vores tid er gået, vandrer vi tilbage til campen, for at slappe og aftale resten af dagens aktiviteter. Der er mulighed for at sejle kajak på søen, svømme (afhænger af sikkerheds niveau – krokodiller i området) eller sejle med en større båd ud på søen, hvor der også er mulighed for at prøve at fiske. Ud over chimpanser findes der 8 forskellige primat arter i området og naturligvis alverdens padder, krybdyr, fugle og pattedyr. Chimpanserne er vores nærmeste slægtninge og findes i et bælte indenfor det ækvatoriale Afrika. Og faktisk er chimpanser ikke bare chimpanser, der findes 4 forskellige chimpanse underarter. Dem vi møder her i Mahale tilhører den østafrikanske under-art. Desuden findes der en selvstændig art af chimpanse, dværgchimpansen der kun lever i Congo.

Chimpanser lever i store grupper som ledes af en eller flere hanner, der er grupper i Øatafrika som indeholder over 100 individer, men det er forskelligt fra område til området. Chimpanserne æder en stor mangfoldighed af planter og urter, faktisk har man observeret at de æder over 350 forskellige plante arter. Og til nogens store overraskelse æder chimpanser også kød. De har organiseret jagt på andre primater og mindre dyr. Her i Mahale Mountain National Park er organiseret jagt på Colobus aber helt almindelig.

Chimpanser bygger en rede eller et leje for natten, men til forskel fra bjerggorillaerne og gorillaer i almindelighed bygger de altid deres rede i et træ. Vi skal de næste dage blive meget klogere på vores nærmeste slægtninge.

Jane Goodall, boede i 60´erne i Gombes Steam, som ikke ligge så langt fra Mahale. Her begyndte hun den grundforskning indenfor chimpanser som fortsat er gældende i dag. Jane Goodall blev sammen med Dian Fossey (bjerg gorillaer) og Galdikas (Orangutang) ansat og udsendt af antropologen Louis Leakey med henblik på at studere de store menneskeaber, i hans søgen efter at fastslå ligheder imellem de store menneske aber og vores tidlige forfædre.

Greystoke Mahale Camp er en helt unik jungle-chic lodge der ligger på breden af Tanganyika søen. Bungalowene er spredt ud over sand stranden, alle med en helt fantastisk udsigt over søen. Junglen starter lige bagved bungalowene – her bor vi tæt på chimpanserne i Mahale Mountain National Park. Der er ingen veje i området, så vi følger de snoede skovstierne til fods sammen med de lokale guider – i jagten på at komme tæt på chimpanserne. Her er også otte andre primatarter og masser af spændende flora og fauna i området.

Tre overnatning i delt twin bungalow på Greystoke Mahale Camp, inkl. helpension med husets drikkevarer samt to chimpanse trekking ture

Tanzania Mahale – hjemrejse

Båd transport til Mahale airstrip. Fly til Kilimanjaro lufthavn og herfra fly videre til København. Ankomst til København

Pris og tilmelding for rundrejse med dansk rejseleder til Rwanda, Uganda og Tanzania

Prisen inkluderer:

– Fly København-Kigali/Rwanda
– Kilimajaro/Tanzania-København.
– Fly Kigali-Arusha/Tanzania.
– Fly Arusha-Katavi airstrip.
– Fly Katavi airstrip-Mahale airstrip.
– Fly Mahale airstrip Kilimajaro.
– Skatter og afgifter.
-Rejsegarantifonden.
– EU Ansvar& konkurssikring via Europæiske Rejseforsikring
– 24/7 Voya Travel Concierge Service.
– Dansk rejseleder med på hele rejsen.

Rejsen som beskrevet ovenfor med nævnte overnatninger, pensioner, udflugter/safarier og transporter i Landcruiser mv:

Prisen inkluderer ikke:

– Drikkepenge til guider.
– Udflugter og ture som ikke er beskrevet ovenfor.
– Visum

Pris per person

Ca. pris kr. 106.770,-*

Forbehold for prisjustering. Prisen er vejledende og baseret på en gruppe på minimum 10 personer.

 

 

RUNDREJSE TIL RWANDA

1 nat på Hotel des Mille Collines-Kigali, inkl. morgenmad.
1 nat på Rivertrees Country Inn – Arusha, inkl. halvpension.

RUNDREJSE TIL TANZANIA

Chada Katavi:
4 nætter i telt på Chada Katavi, inkl. helpension med husets drikkevarer – øl, vin, vand og sodavand.

Fælles aktiviteter så som safari kørsel to gange dagligt og korte vandreture i området. Vasketøj.

Greystoke Mahale:

3 nætter i bungalow på Greystoke Mahale, inkl. helpension med husets drikkevarer – øl, vin, vand og sodavand.

Fælles aktiviteter så som to chimpanse trekking ture under jeres ophold. Lån af kajak og bådtur.
Vasketøj.

Hotelliste links:

Rwanda, Kigali
Uganda, Lake Mulehe Gorilla Lodge-Kisoro
Rwanda, Five Vulkanos Boutique Musanze
Tanzania, Rivertrees Country Inn – Arusha
Tanzania Chada Katavi.
Tanzania Greystoke Mahale

 

Reserver eller send din forespørgsel:

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Ligeledes hvor stor gruppe I er, og dato ønsker
RUNDREJSE - Sæt kryds hvilken rundrejse du ønsker tilbud på:
Rundrejse med rejseleder til Rwanda, Uganda, Tanzania