Argentina & Chile

16 januar – 1. februar 2024

Argentina & Chile

 To af Sydamerikanske lande på en unik rejse med natur, vingårde og unikke oplevelser i Patagonien – Sydamerikas Alaska. 

Rejseprogram
Argentina & Chile

 

Chile & Argentina program

To Sydamerikanske lande på en unik rejse med natur, vingårde og unikke oplevelser i Patagonien – Sydamerikas Alaska. 
Chiles hovedstad, Santiago, er topmoderne og symbolet på det chilenske økonomiske mirakel de sidste tre årtier. For foden af Amerikas højeste bjerge og med udsigt til bjergtoppen næsten hele horisonten rundt er denne storby en kulturel og gastronomisk lækkerbidsken.

Første dag skal vi afsted og besøge et marked med grøntsager og delikatesser, hvorefter vi besøger flere historiske seværdigheder og hører om Chiles omtumlede historie siden diktator Augusto Pinochets 17 år fra 1973-90 frem til de sidste tre årtiers demokrati og økonomiske fremskridt.

Om aftenen spiser vi på den yderst prisbelønnede Bocanariz Wine Bar & Restaurant. Vores hotel er Hotel Magnolia – en smukt og renoveret herskabsvilla for foden af Santa Lucia-højen i Santiagos kvarter af samme navn spækket med butikker og museer.

En af dagene en heldagstur til tvillingebyerne Vina del Mar og Valparaíso ud til Stillehavet, hvor vi skal besøge chilensk litteraturs største navn, Pablo Neruda, og hans tidligere hus Isla Negra – i dag et museum over hans liv og værk.

Derefter et besøg i Valparaíso, erklæret verdenskulturarv af Unesco, med dets mange og stejle gader på flere bakketoppe. Vægmalerierne overalt er en del af oplevelsen ligesom havnebyens historiske del vidner om europæiske sømænds og rederiers Belle Epoque – dengang Valparaíso var et vigtigt stop i den maritime rute fra Europa til Amerikas vestkyst før Panama-kanalen i 1914 åbnede.

Besøget i Vina del Mar er som dag og nat som byens for Santiago-borgernes foretrukne baderessort.

Herefter flyves bogstaveligt over Amerikas tag – den højeste del af Andesbjergene for at lande lige over på den anden side i Argentinas og Sydamerikas dynamiske vinregion Mendoza.

De næste tre dage og nætter er vor base Entre Cielos Luxury Wine Hotel & Spa – udsøgte faciliteter og udsigt til vinranker og Andesbjerge.  En af dagene har vi en ekslusiv dagstur til Casa Cavé, hvor vi skal prøvesmage den lokale oliven-olie men også diverse vine afsluttet med en god frokost. 

En anden dag skal vi på tur rundt til tre vingårde i den nærliggende Uco-dal. De tre vingårde har alle deres egen særprægede historie og vinproduktion, som vi kommer tæt på. Frokost indtager vi på en af vingårdene. Næste stop det første af tre destinationer i Patagonien i det sydlige Argentina.

Bariloche er indgangsporten til det nordlige Patagonien og en ikonisk by for alle argentinere for dens Alpe-natur og aktiviteter både sommer og vinter med Sydamerikas bedste slalom-pister og et hav af sommeraktiviteter fra riverrafting til trekking i de underskønne bjerge.

Vor base er træhotellet Llao Llao – opført til det argentinske jetset i 1930erne og beliggende mellem næsten ubeskriveligt smukke gletsjersøer klods op af Andesbjergene.  En af dagene stævner vi ud fra den lokale havn tæt på hotellet og sejler på Nahuel Huapi-søen, der er del af Argentinas og Sydamerikas ældste nationalpark, for at spise frokost i det grønne. Og gå en 2 timers tur i tempereret regnskov med fosse, ørreder og alskens fugle.

En anden dag skal vi på en heldagstur for at opleve denne uspolerede natur fra hesteryg og gåstier – hvor vi spiser endnu en udsøgt frokost i det grønne.  Andet stop i Patagonien er gletsjer-området ved El Calafate, hvor der under sidste istid var en tyk iskappe som på den skandinaviske halvø. Indlandsgletsjerne er verdens største og de største ferskvandsreserver i verden efter Antarktisk ved Sydpolen og Arktisk med indlandsisen på Grønland. Vor base er ved den turkis-farvede Argentino-sø, Argentinas største sø, der med sin turkisgrå overflade har såkaldt gletsjermælk i overfladen: Mineraler som områdets gletsjere udvasker fra grundfjeldet med dets smeltevand.

Der venter os tre dage med besøg ved den fascinerende Perito Moreno-gletjser og sejlads tæt på dens stejle gletsjervægge.  En anden dag skal vi besøge et af Patagoniens ikoner: En fårefarm grundlagt da Argentina modtog millionbølger af udvandrere fra Europa omkring slutningen af 1800-tallet frem til Første Verdenskrig. Denne fårefarm, Estancia Cristina, ligger tæt på Upsala-gletsjeren, hvor vi ankommer i skib og derefter skal trekke et stykke. Heldagsturen bliver et møde med den patagoniske steppe og med lidt held den lokale lama, guanaco´en. Et must bliver frokost med udsøgt lokal lammesteg/stuvning og et besøg på Estancia Cristinas lille lokalmuseum.

Sidste stop i Patagonien er det sagnsomspundne Ildlandet – Tierra del Fuego – som er øgruppen i det allersydligste Argentina og Chile inklusiv Kap Horn. Vi har base i verdens officielt sydligste by, Ushuaia, på det fem-stjernede hotel Arakur med udsigt ud over Beagle-kanalen.

De følgende dage skal vi besøge nationalparken og gå ture i denne ekstreme og ofte vindblæste natur. Vi kommer også på 4×4 offroad ekspedition ind i hjertet af Ildlandet til Fagano-søen og den skjulte sø – Lago Escondido. På denne ekspedition med firehjulstrækkere venter der os en ægte argentinsk grillmiddag – asado – i det fri.

Udsalgspris fra:

Kr. 79.900,-

Pris per person i delt dobbeltværelse, inklusiv oversøiske fly, indenrigsfly, dansk talende guide, alle overnatninger og nævnte udflugter og pensioner.

Dagsprogram:

Iguazu

Dag 1: Santiago de Chile
Dag 2-3: Santiago de Chile
Dag 4: Santiago de Chile – Mendoza
Dag 5: Santiago de Chile – Mendoza
Dag 6: Santiago de Chile – Mendoza
Dag 7: Santiago de Chile – Mendoza
Dag 8: Bariloche
Dag 9: Bariloche
Dag 10: Bariloche – El Calafate
Dag 11: El Calafate
Dag 12: El Calafate – Ushuaia
Dag 13:  Ushuaia
Dag 14:  Ushuaia
Dag 15:  Ushuaia
dag 16: Hjemrejse 

Hoteller 
Magnolia Boutique Hotel – Santiago 
Entre Cielos Luxury Wine Hotel & Spa Mendoza
Llao Llao Resort, Golf & Spa  – Bariloche
Esplendor by Wyndham – El Calafate
Arakur Ushuaia Resort & Spa – Ushuaia

Ring til  Rajan K Sakaria på tlf. 33 34 33 33 for udførlig dags-program

Argentina & Chile


Send besked, eller kontakt Voya Travel på tlf. +45 33 34 33 33 for mere information