Rwanda - expedition

5 dage / 4 nætter – One&Only Nyungwe & Volcanoes National Park

Deluxe rejse til Rwanda

5 dage / 4 nætter – Nyungwe & Volcanoes National Park

Et Afrikas absolutte højdepunkter – kom helt tæt på de store bjerggorillaer – og chimpanser som fint kan kombineres med ophold eller safari. 

Dag 1: Ankomst Rwanda

Efter ankomst i Kigali lufthavn bliver i mødt af vores imødekomne lokale repræsentant, der giver en kort briefing og følger jer til jeres privat chauffør. I bliver kør til Kigali Marriott Hotel, der ligger 15 minutters kørsel fra lufthavnen.  Efter ankomst bliver indlogeret i Club Room efterfulgt af middag på hotellet.

Dag 2: Kigali/Nyungwe

Efter en tidlig morgenmad bliver i kørt til Nyungwe Forest National Park (i parken finder man den største tåge regnskov i det centrale Afrika. Det er som taget ud af et eventyr. Høje gamle mahogni træer, Ibenholt og tårnhøje kæmpe bregner rejser sig mens orkideer og andre epifytter viser sig på hver en gren. Farvestrålende fugle flagrer omkring; sommerfugle i overflod i selskab med de berømte gorillaer, der kun findes i denne del af verden).

På vejen stopper i ved Nyanza, hvor i besøger kongens palads samt det etnografiske museum i Butare, der blandt Afrikas bedste etnografiske museer. Dets syv galleri viser historiske, arkæologiske og kunstneriske kulturgenstande suppleret af visuelle hjælpemidler giver det den besøgende en god indsigt i Rwandas kultur.

Frokosten bliver serveret om eftermiddagen på Ibis Restaurant. Turen fortsætter til Nyungwe National park – One & Only Nyungwe House. Ved ankomst sidst på eftermiddagen bliver i indlogeret og har tid til at nyde de grønne omgivelser.

Efter ankomst er der en guidet tur i Gisakura Te plantagen. Te er Rwandas største eksportvare, hvilket tydeligt ses i landskabet. Te blade dækker bjergene og giver en mørkegrøn kontrast til den blå himmel, grusvejene og solskinnet. Den frugtbare vulkanske jord giver de perfekte forhold til te dyrkning, det gør Rwanda til det perfekte hjemsted for disse endeløse teplantager. I kan se hvordan te bliver høstet og naturligvis smage på den friske specialitet.

Middag på lodgen samt traditionel te ceremoni.

Dag 3: Nyungwe National Park

Meget tidlig start på dagen, morgenmad på hotellet, efterfulgt af kørsel til nationalparkens hovedkvarter. Her vil der være en kort briefing før trekket starter, som er med guide. I modsætning til andre lande, som f.eks. Uganda, hvor chimpanse trekking startet kl 08:00 er det kl 06:00 her i Nyungwe. Det er mørk når vi går ind i skoven, men af samme grund vil du være i stand til, at se primater, som Colobus aber, fugle der bor i skoven og senere vil der være mulighed for at se chimpanserne i dagslys.

Chimpanse trekket slutter cirka kl 11:00, hvorefter i bliver kørt til lodgen, hvor frokosten bliver serveret.

Kl 13:40 bliver i hentet og kørt til Uwinka, hvor der er en briefing kl 14:40, efterfulgt af vandring på gangbroer i trætoppene. Turen starter kl 15:00.

Vandreturen i trætoppene består af 3 gangbroer og 3 tårne med en samlet længe på 160 meter. Gangbroerne er indlejret i den guidede tur langs Igishigishigi Stien. Med på turen er der en speciliseret ranger, der vil vise og fortælle om det liv, som er i trætoppene og hele regnskovens økosystem. Efter turen bliver i kørt tilbage til lodgen, hvor der vil være middag.

Dag 4: Volcanoes National Park – til Mustanze (6timers kørsel)