Rundrejse til Vietnams højdepunkter

Her får du alt det bedste af Vietnam og mere til…

Oplevelser og stærke indtryk fra en gæstfri befolkning og et smukt land

Rundrejse til Vietnams højdepunkter

13 dage – 12 nætter

Hanoi – Ninh Binh – Halong – Hue – Hoi An – Saigon – Can Tho

Dag 1: Ankomst til Hanoi 
Vi tager imod jer i lufthavnen ved jeres ankomst og står derefter for transfer til hotel for check-in og briefing om rundrejsen. Hvis tiden tillader det, viser vi jer rundt i det centrale Hanoi.

Dag 2: Sightseeing I Hanoi (B)
Efter morgenmad på hotellet besøger vi Ho Chi Minh-mausoleet, det traditionelle stilhus, Ho Chi Minh-museet, og One-Pillar Pagoda. Derudover besøger vi det tusindårige gamle litteraturtempel. Om eftermiddagen tager vi en cykeltur i gaderne omkring det gamle kvarter for at opleve lokalbefolkningen og derefter nyder vi et såkaldt vanddukke show. Senere kan du nyde Hanoi’s gade mad og vandre i labyrinten af ​​gader, hvor du bl.a. kan smage på svinekød crepes og Pho, inden vi slutter af med et besøg på en café, som er en Hanoi’s bedst bevarede hemmeligheder. Overnatning på hotel.

Dag 3: Hanoi – Ninh Binh (B) 2-timers køretur
Morgenmad på hotellet, derefter transfer til Tam Coc, hvor du får din private båd på Ngo Dong-floden og sejler gennem “Ha Long on land”, her oplever du det rolige og fredelige landskab af rismarker omgivet af kalkstensformationer for at besøge tre grotter af Tam Coc (Hang Ca, Hang Giua & Hang Cuoi). Derefter nyder vi en kort cykeltur rundt om i landsbyen og til Thai Vi-templet. Overnatning i Ninh Binh.

Dag 4: Ninh Binh – Halong (B/L/D) 4-timers køretur
Efter morgenmaden tjekker vi ud og rejser østpå til Vietnams største naturlige vidunder, Halong Bay. Vi ankommer i Halong kl 12:30, hvor vi træder ombord på en smuk traditionel træbåd, hvor vi skal tilbringe en hel dag og nat, båden sejler imellem bugtens 3000 flotte kalkstengrotter. Vi besøger også en flydende landsby og en stor hule fyldt med iøjnefaldende klippeformationer. Om aftenen, når båden har smidt anker midt i den fantastiske lagune, nyder vi et dejligt fiskemåltid og senere er der mulighed for at fiske fra båden. Overnatning om bord.

Dag 5: Halong – Hanoi – Hue (brunch) 
Vi står tidligt om op om morgenen for at nyde det krystalklare vand i bugten, når det er bedst. Efter morgenmad og den tidlige svømmetur fortsætter båden med at krydse stille og roligt gennem spektakulære kalkstenformationer i Halong Bay. Nyd denne mere isolerede bugts spektakulære og unikke øer. Frokost om bord og afstigning. Transfer til lufthavn og fly videre til Hue. Overnatning i Hue.

Dag  6: Hue – Hoi An (B)
Denne morgen sejler vi langs den fredfyldte parfumeflod til Thien Mu, den mest kendte pagode i midt-Vietnam. Dernæst besøger vi ruinerne af den tidligere kongelige bolig, Den Forbudte By, som nu er en verdensarv. Vi besøger også et smukt havehus, der engang har tilhørt de royale, mens vi nyder den raffinerede atmosfære i den tidligere hovedstad i Vietnam. Om eftermiddagen besøger vi den imponerende grav af tidligere kejser Minh Mang. Eftermiddag, transfer til Hoi An. Overnatning i Hoi An.

Dag 7: Hoi an (B)
Efter morgenmaden besøger vi Hoi An, som oprindeligt var et af de største handelscentre i Sydøstasien i det 16. århundrede. Vi besøger også Hoi An Town som er kendt for sine lavt flisebelagte huse med kinesisk udseende, en japansk overdækket bro, lysmalede templer og pagoder, der gør det til et af Vietnams mest dejlige steder. Om eftermiddagen lærer du hvordan du laver den traditionelle Hoi An lanterne. Derefter er der bådtur på Thu Bon floden og vi besøger Thanh Ha keramiske landsby. Overnatning på hotel.

Dag 8:  Hoian – Tra Que grøntsags-by (B/L) 
Vi checker ud af hotellet fra morgenstunden af og cykler til Tra Que krydderi-by. Her tager vi en kort gåtur omkring i grøntsagshaverne, mens vi hører lidt om landsbyens historie. Derefter deltager vi i havearbejdet for at forberede jorden. Det består i; gødning med tang, rivning af jorden, såning, vanding og plukning af grøntsager…  Vi nyder et kølende fodbad, inden vi skal forberede frokost med en lokal familie. Kom med til madlavning af ‘Tam Huu’ forårsroller, ‘Banh xeo’ – en lokal pandekage opfundet af befolkningen i midt-Vietnam… Efter morgenudflugten og frokost lærer du tilmed at høste og pakke grøntsagerne. Så siger vi farvel til værtsfamilierne, før vi kører tilbage til hotellet. Overnatning i Hoi An.

Dag 9 Hoian – Danang – Saigon (B)
Efter morgenmaden er der transfer til Danang hvor vi flyver til Saigon. Her bliver du taget godt imod af din lokale engelsktalende guide, derefter transfer til hotellet. Vores eftermiddagstur består af de mest fremtrædende seværdigheder i centrum af Saigon som det tidligere præsidentpalads, Notre Dame-katedralen, det centrale posthus, operahuset, rådhuset, Saigons havnefront og Ben Thanh-markedet. Kl. 18:00 Nyd Saigon mad – tur på Vespa Scooter. Overnatning i Ho Chi Minh City.

Dag 10: Cu Chi Tunnellerne (B)
Du har lidt fritid på egen hånd fra morgenstunden af. Om formiddagen besøger vi Cu Chi tunnellerne med båd, et utroligt tunnelnetværk bygget af vietnamesiske modstandsfightere under Vietnamkrigen. En del af et større tunnelnetværk, tunnellerne blev brugt af Viet Cong guerrillas som skjulesteder under kamp. De fungerede også som kommunikations- og forsyningsruter, hospitaler, våbenlager og boligkvarterer for mange guerillafightere. Tilbage til Saigon.

Dag 11: Saigon – My Tho – Can Tho(B, L)
I dag rejser vi dybt ind i Mekongdeltaet, en verden, hvor der leves og arbejdes på vandet – et paradis for fotografer. Vi vil udforske de indviklede vandveje med båd, besøge lokale gårdhuse og frugtplantager, cykle rundt og prøve Delta-specialiteter som Elephant Ear Fish, Rice Ball osv. Efterfølgende tager vi den korte tur til Can Tho og tager en tur rundt om denne by for at opleve havnefronten ved Ninh Kieu Quay, en travl og spændende flod. Overnatning i Can Tho.

Dag 12: Can Tho (B)
Afgang fra Ninh Kieu Pier, hvor du på vejen kan se hvor travlt vietnameserne har med deres aktiviteter langs Can Tho flodbankerne. Du kan især se, hvordan lokale folk fisker med masser af fiskefælder og hvordan de transporterer passagerer såvel som produkter via vandvejen. Når vi nærmer os Cai Rang’s flydende marked, kan du se en interessant salgsaktivitet ved at bruge en traditionel “offer pole” – udveksling af forbrugsgoder med Mekong frugt og grøntsager med lokale sælgere. For at forstå mere om den lokale livsstil, fortsætter vi med at sejle ind i den lille kanal før vi sejler tilbage til Ninh Kieu Pier. Derefter er der transfer til Cai Son kanalen. Her får du mulighed for at se nudelmøller og et træbåds værksted. Herefter går det videre til Rau Ram Creek – hvor vi cykler langs de smalle landsbyveje – her kan du nyde de træhaver, der bugner med frugter, og høre fuglene synge; hanerne galer ved solnedgang, vi kører over broer med aber og sommetider kan du fange billedet af børn, der bader i floden og kvinder der ror hjem med deres frugt de har høstet. Du kan nyde den fulde stilhed og gæstfriheden hos Mekongdelta-lokalbefolkningen. Til slut er der et stop ved en frugthave for at smage noget Mekong frugt og te. Tilbage til hotellet.

Dag 13: Can Tho – Saigon  – Afgang (B)
Transfer til Tan Son Nhat lufthavn i Saigon til dit fly hjem til Danmark.

 

Hanoi – Mai Chau, 3 dage – 2 nætter

Dag 1: Hanoi – Mai Chau (B, L, D)

08.30: Afrejse fra Hanoi (3,5 timers kørsel med pause med foto stop, på gode veje)
12.00: Ankommer vi til Mai Chau. Velkomstdrink efterfulgt af en dejlig frokost med friske og lækre retter.
15:00: Starter vores cykeltur. Turen går gennem mange landsbyer, over frodige rismarker og ind i landet for at lære lokalbefolkningen og deres kultur bedre at kende.
19:00: Middag hvor du kan smage på delikatesser fra den lokale region i løbet af aftenen og opleve et lokalt show. Det er så afslappende at se de eksotiske dansere.

 

Dag 2: Mai Chau (B, L, D)

08.00: Nyd en velsmagende morgenmad i den friske og rolige atmosfære.
09:00: Vi kører til landsbyen H’mong. Derfra starter din vandretur, hvor du vil få en dybere forståelse for de etniske samfund og for deres liv og dagligdag.
12.00: Vi kører retur og nyder frokosten på hotellet.
15:00: Afslappende eftermiddagstur forbi marker til de små landsbyer Pom Coong og Lac.
19.00: En fabelagtig middag serveres.

Dag 3 Mai Chau – Hanoi (B, L)

08:00: Nyd en velsmagende morgenmad på hotellet.
09:00: Egen tid på hotellet.
12.00: En lækker frokost serveres.
13.30: Vi forlader Mai Chau. Du ankommer til Hanoi omkring kl. 17.00.

Kontakt os for et tilbud

Kontakt os for en rejse til Vietnam

Kontakt en rejsekonsulent på 33 34 33 33 eller send en forespørgsel og få et konkret tilbud på en skræddersyet rejse til Vietnam eller udforsk vores mange inspirerende rejseforslag her på siden. Vi glæder os til at hjælpe med at tilrettelægge jeres Vietnam rejse.

k