Chile & Argentina

To af Sydamerikas lande på en unik rundrejse med natur, vingårde og Patagonien

Chile & Argentina rundrejse

16 dage / 15 nætter’s unik rundrejse til Chile & Argentinas smukkeste områder

Oplev Chile & Argentina med dansk rejseleder på en unik luksus rundrejse med de største seværdigheder, som inkluderer overnatninger på nogle af de absolut bedste hoteller.

Turen kan skræddersys individuelt efter jeres ønsker.

Rejseoversigt

Dag 1: Santiago de Chile
Dag 2-3: Santiago de Chile
Dag 4: Santiago de Chile – Mendoza
Dag 5: Mendoza
Dag 6: Mendoza
Dag 7: Mendoza
Dag 8: Bariloche
Dag 9: Bariloche
Dag 10: Bariloche – El Calafate
Dag 11: El Calafate
Dag 12: El Calafate – Ushuaia
Dag 13: Afrejse fra Buenos Aires

Santiago de Chile

Chiles hovedstad Santiago er topmoderne og symbolet på det chilenske økonomiske mirakel de sidste tre årtier. For foden af Sydamerikas højeste bjerg, med udsigt til bjergtoppen næsten hele horisonten rundt, er denne storby en kulturel og gastronomisk lækkerbisken. Første dag besøger vi et marked med grøntsager og delikatesser, hvorefter ser vi flere historiske seværdigheder. Vi hører om Chiles omtumlede historie, fra diktator Augusto Pinochets 17 år (1973-1990) og frem til de sidste tre årtiers demokrati og økonomiske fremskridt.

Om aftenen spiser vi på den yderst prisbelønnede Bocanariz Wine Bar & Restaurant. Vores hotel – Hotel Magnolia er en smuk renoveret herskabsvilla der ligger for foden af Santa Lucia-højen, i Santiagos kvarter af samme navn. Området er spækket med butikker og museer.  En af dagene er vi på en heldagstur til tvillingebyerne Vina del Mar og Valparaíso ud til Stillehavet, her besøger vi Chiles litteraturs største navn – Pablo Neruda, vi ser hans tidligere hus Isla Negra, det er i dag indrettet som et museum over hans liv og værk.

Efterfølgende besøger vi Valparaíso – Unesco verdenskulturarv, byen med de mange stejle gader og smukke vægmalerier. Havnebyens historiske del, vidner om europæiske sømænds og rederiers Belle Epoque – dengang Valparaíso var et vigtigt stop i den maritime rute fra Europa til Amerikas vestkyst, før Panama-kanalen åbnede i 1914.

Besøget i Vina del Mar er en stor kontrast til Santiago, det er Santiago-borgernes foretrukne bade sted.

Mendoza

Vi flyver bogstaveligt over Sydamerikas tag – den højeste del af Andesbjergene og lander lige over på den anden side i Argentinas og Sydamerikas dynamiske vinregion Mendoza. De næste tre dage og nætter er vor base Entre Cielos Luxury Wine Hotel & Spa – her er udsøgte faciliteter, udsigt til vinranker og Andesbjergene.  En af dagene har vi en eksklusiv dagstur til Casa Cavé, hvor vi skal prøvesmage den lokale oliven-olie og diverse vine. Vi afslutter turen med en god frokost.  En anden dag er vi på tur rundt til tre vingårde i den nærliggende Uco-dal. De tre vingårde har alle deres egen særprægede historie og vinproduktion, som vi kommer tæt på. Frokost nydes på en af vingårdene.

Bariloche

Næste stop er Patagonien i det sydlige Argentina. Bariloche er indgangsporten til det nordlige Patagonien, en ikonisk by med Alpe-natur og mange aktiviteter både sommer og vinter. Her ligger Sydamerikas bedste slalom-pister og der er et hav af sommeraktiviteter, fra river rafting til trekking i de underskønne bjerge.

Vor base er træhotellet Llao Llao – opført til det argentinske jetset i 1930’erne og beliggende mellem ubeskriveligt smukke gletsjer-søer klods op af Andesbjergene. En af dagene stævner vi ud fra den lokale havn tæt på hotellet og sejler på Nahuel Huapi-søen, den er del af Argentinas og Sydamerikas ældste Nationalpark. Vi spiser frokost i det grønne og går en to timers tur i tempereret regnskov med fosse, ørreder og alskens fugle.  En anden dag skal vi på en heldagstur for at opleve den uspolerede natur fra hesteryg og små stier – vi spiser endnu en udsøgt frokost i det grønne.

Patagonien
Andet stop i Patagonien er gletsjer-området ved El Calafate, hvor der under sidste istid var en tyk iskappe, som på den skandinaviske halvø. Indlandsgletsjerne er verdens største og de største ferskvandsreserver i verden efter Antarktis og Arktisk – med indlandsisen på Grønland. Vor base er ved den turkisfarvede Argentino-sø, Argentinas største sø. Med sin turkisgrå overflade har den såkaldt gletsjermælk i overfladen, dette er mineraler som områdets gletsjere udvasker fra grundfjeldet med dets smeltevand.

Der venter os tre dage med besøg ved den fascinerende Perito Moreno-gletsjer og sejlads tæt på dens stejle gletsjer vægge.  En dag besøger vi et af Patagoniens ikoner, en fårefarm. Den blev grundlagt da Argentina modtog millionbølger af udvandrere fra Europa omkring slutningen af 1800-tallet frem til Første Verdenskrig.  Fårefarmen Estancia Cristina, ligger tæt på Upsala-gletsjeren. Vi ankommer i skib og skal trekke et stykke for at komme dertil.  Heldagsturen bliver et møde med den patagoniske steppe og med lidt held den lokale lama, guanacoen. Vi nyder en dejlig frokost med udsøgt lokal lammesteg/stuvning og bagefter besøger vi Estancia Cristinas lille lokalmuseum.

Ushuaia
Sidste stop i Patagonien er det sagnomspundne Ildlandet Tierra del Fuego, som er ø-gruppen i det allersydligste Argentina og Chile, inklusiv Kap Horn. Vi har base i verdens officielt sydligste by – Ushuaia og bor på det fem-stjernede hotel Arakur, der ligger smukt med udsigt ud over Beagle-kanalen. De følgende dage skal vi besøge Nationalparken og gå ture i den ekstreme og ofte vindblæste natur. Vi kommer også på 4×4 offroad ekspedition ind i hjertet af Ildlandet til Fagano-søen og den skjulte sø Lago Escondido. På denne ekspedition med firehjulstrækkere venter der os en ægte argentinsk grillmiddag asado, i det fri.

Sidste stop er en enkelt overnatning i Buenos Aires, inden vi flyver hjem til Danmark dagen efter, afhængigt af flytiderne fra Ushuaia.

Se aktuelle priser og tilbud

k