Kreta’s 5 bedste strande – Grækenland

Alle kender Kreta, 

men kun få kender til de hundredevis af strande, som findes overalt på øen. Kreta, er delt op af tre massive bjerge, over 5000 landsbyer, der er spredt over hele øen, og især på den sydlige del af øen, er det sjældent at der meget trafik. Selvom det kun tager fra 20 – 40 min. at kører fra nord til syd, kan det ofte tage flere timer at komme rundt på den sydlige del af øen, vejene er spændende, og fra det grønne og frodige nord med Middelhavet og dets gode klima, åbner sig en ny verden på den sydlige del.

Den sydlige del af Kreta er varmere, mere tør, har subtropisk klima. Det regner stort set aldrig, temperaturen er altid + 5-10 grader højere end på den nordlige del, og man kan bade mange gange i december på sydsiden, mens storme raser på nordsiden, og ofte kan sandstorme rase med den populære i folkemunde Gadaffi-vind, på den sydlige del, mens solen skinner på den nordlige!

Kreta er en ø med et væld af strande, eventyrlige landskaber, overraskende gæstfri befolkning, og nogle byer på sydsiden, skal man sejle til og fra, for at komme dertil, da vejene er ikke altid er lige ”velpassede” eller blot er gedestier fra by til by. Uanset kompenserere udsigterne, havet, naturen for det hele.

Find din egen lille bugt, der med garanti har en taverna, de popper op ud af det blå, i de mest ødede områder. Svøm i det klare vand, tag en middagslur på stranden, intet slår naturen på det sydlige Kreta – som ér allersidste bastion i Europa, før Europa rammer det Nordafrikaske kontinent.(250 km i fugleflugtslinje)

 

 

Elefonissi Sydvest Kreta
Ligger på spidsen af det sydvestligste af Kreta. Pudderfint sand, hvidt og lyserødt – (fra knuste muslingeskaller) Køreturen alene dertil er mageløs smuk, gennem kløfter, landsbyer, klostre. Dog er den også meget besøgt i sommermåneder.

 

Triopetra – Sydlige Kreta
Stranden finder man stik syd fra Rethymno – i retning Ag. Galini. En lækker sandstrand, med dybt vand, med taverner og meget lokalt område. I ydreområder findes sten i mange farver.
Trio Petra betyder ”de tre sten” som billedet viser.

Sten fra TrioPetra

Agio Farago – Sydkreta
Syd fra Heraklion ligger denne fantastiske smukke stensand-strand. Som billedet viser, ser det ud, og her kan man dase dagen lang. 

Kedrodassos – Sydkreta

Agia Roumeli – Sydkreta
Efter et besøg i den kendte, smukke og for nogle strabaserende Samaria kløften, er dette den lille sydkretiske landsby ved havet man ankommer til efter en 18 km lang varm vandretur. De fleste napper en kølig drinks, en bid mad på en af de mange taverner, og tager en svømmetur inden båden igen sejler dem til Chors Sfakia. Når de sidste både er sejlet, er byen absolut et besøg værd. Havet er isblåt, roen er øredøvende, sorte lavesten, støvede bjerge og et lys af en anden verden… og en helt autentisk syd-ø-bo stemning på denne side af øen, hvor eneste mulighed at komme fra og til er med båd!