l

SOCHI | RUSLAND

Ski i Rusland ved Sortehavet, kendt fra Vinter-OL i 2014 og for Vesten et ukendt paradis for freeride og offpiste.

Free ride i Sochi, Rusland

Du har måske allerede stiftet bekendtskab med Sochi gennem Vinter-OL i Sochi 2014. OL 2014 satte Sochi på verdenskortet og understregede i høj grad, hvorfor Sochi netop er en skidestination i verdensklasse. Sochi har dog endnu mere smukt, uberørt og storslået natur samt fantastiske freeride oplevelser at byde på end det, man kunne se blot fra den kommercielle side. Efter det internationale rampelys blev slukket efter OL i 2014 er Sochi blevet russernes primære skidestination, mens det internationale publikum har været meget begrænset. Kun en håndfuld ski- og snowboardentusiaster har våget sig dertil. Det smukke og rå terræn i bjergene har selvfølgelig altid været der, men det er netop designet og logistikken af det nye skisystem som er afgørende for, at man kan udnytte store dele af bjergene og systemet baner derfor vejen for helt unikke freeride oplevelser. Skisystemmet, som er katalysatoren for fænomenalt skiløb, er designet af blandt andet nordmanden, Geir Ødegård Olsen. På trods af eventuelle fordomme over for Rusland, så er Sochi i top 10 over verdens bedste skidestinationer. Tager du med os så vil du finde ud af at russerne er meget gæstfrie og værdsætter dit besøg.

Sochi ligger ud til Sortehavet ved foden af Kaukasusbjergene med Europas højeste bjerg Elbrus. Sochi emmer ikke ligefrem af skiferie, når man bliver mødt af subtropisk klima, palmer og fine strandpromenader, men kører vi op langs Mzymta floden ender i Krasna Polyana, hvor Kaukasus bjergene åbner sig majestætisk. Denne by danner udgangspunktet for ikke mindre end fire skisystemer (Rosa Khutor, Alpika, Gorky Gorod og Gazprom). De første tre er de mest interessante for os og det sidste, Gazprom, skulle efter sigende være Putins eget resort. Det må han beholde, da det ikke er synderligt interessant ud fra et freeride synspunkt.

Det som gør netop Krasna Polyana til et fænomenalt skisted er Sortehavet, som sender en masse fugt ind over bjergene. Området er kendt for meget nedbør, som pga. højden falder som sne og det danner rammen for det ultimative freeride paradis. Det regner muligvis nede i dalen, men et helt andet landskab præsenterer sig selv, når man bevæger sig nogle hundrede meter op med gondolen – et smukt uberørt landskab med masser af frisk powder. Bjergene i området befinder sig langs bjergkammen Aibga, som bedst kan beskrives som det modsatte af mange af de alpedestinationer, som I kender.

Terrænet

I Sochi kendetegnes terrænet som værende relativt stejlt, særlig stejlt og skarpt på toppen og planer derefter mere ud ned mod dalen. Dette interessante kuperede terræn med smukke skove sætter rammerne for en unik freeride oplevelse og masser af udfordringer for den ambitiøse freerider.

Sværhedsgrad
Terrænet i Sochi er relativt stejl med store faldhøjder. Er der sne hele vejen ned til dalen er vi oppe på 1.700-1.800 meter faldhøjde. Terrænet er derfor rettet imod øvede freeriders, særligt når man bevæger sig ind i skov-terrænet. Selvom vi har guider med i off-pisten, så kræver denne tur et forholdsvist højere niveau ift. teknik og erfaring med off-piste universet i forhold til nogle af vores andre destinationer. Der forudsættes endvidere en udmærket grundform. Er du i tvivl om du har niveauet, så ring ind og tal med os.

Ophold Krasna Polyana
Vi har base i selve Krasna Polyana, da dette giver os det bedste udgangspunkt til at bevæge os rundt i de tre skisystemer. Byen er præget af lidt forskellig arkitektur deriblandt pompøse hoteller, mens byens restauranter byder på gode madoplevelser. Prisen er baseret på dobbeltrum. Ønskes enkeltrum kan dette bestilles ved et mindre tillæg i prisen.

Forplejning
I løbet af ugen får du en autentisk russisk madoplevelse. Og bare rolig kvaliteten af det russiske køkkener høj med stor variation. Morgenmad, frokost i terrænet og middag er inkluderet i prisen. Alkohol kan tilkøbes.

Så hvis du er frisk på at prøvet noget helt andet, så er der masser store og fantastiske oplevelser i vente. Der findes meget få skiresorts i verden, som kan konkurrere med et sådant stejlt og kuperet terræn med smukt skovløb kombineret med en så god tilgængelighed.

Vi ser frem til at dele dette smukke og unikke eventyr med dig!

Se priser & aktuelle tilbud

Rejseinformation:
Fly:  København – Moskva (SVO) til Adler-Sochi Lufthavn (AER).
Flytid: Ca. 7 timer
Tidsforskel: +11 timer

Transfer ved ankomst:
Vi henter jer i lufthavnen og transporterer jer hen til hotellet. Det er en køretur på cirka 40 min. Køreturen er inkluderet i prisen.

Pas og visum:
Navnet i pas og flybillet, skal være 100% identisk. Visa: For indrejse til Rusland, ansøges om Visum. Vi hjælper med visum til grupper. Vær OBS at undvbære dit pas ca. en uge.

Vælg mellem nedenstående ledige afrejsedatoer:

30. januar – 6. februar 2021
Antal pladser: 12
Pris: 1700 €

Uge 6 2021:
6.- 13. februar 2021
Antal pladser: 12
Pris: 1700 €

Desuden kan man:
Bestille drikkevarer efter forbrug
Leje ski/board udstyr
Tilkøbe massage i spaområdet