
I 90´erne rejste jeg med rygsæk gennem Mellemamerika. Kan huske da vi krydsede
grænsen fra Nicaragua til Costa Rica, hvor grønt og overvældende mit første
møde med Costa Rica var.
Landet har i modsætning til sine nabolande ikke haft årtiers borgerkrig og elendig økonomi. Landets historie er stort set en succes historie
hele vejen. Costa Rica er halvanden gang Danmark med cirka 9 mio indbyggere. Hele 33 % af landet er fredet og dækket af nationalparker med et rigt dyreliv.
I 2018 ankom jeg for at besøge Pacuare Lodge, som var kommet med blandt National Geographics Unique Lodges of the World.
Efter et flyskift i Paris blev vi hentet af en repræsentant, der gav os de fornødne rejsedokumenter m.m. En kort køretur ind til hotellet i San Jose, hvor
vi sov godt og tungt. Vågnede til lyden af eksotiske fugle, ned i morgenmadsrestauranten, hvor jeg gladeligt så at de serverede Gallo Pinto (Costa Ricas nationalret der er en yderst velsmagende gryderet med ris og bønner).
Vi var en lille flok, der kørte ud til Pacuare Lodge med et stop undervejs i det meget frodige grønne højland. På vejen stopper vi ved et udsigtpunkt, hvor der er tid til at smage landets super gode kaffe sammen med de lokale ananas, der nok er verdens bedste. Der var et par amerikanere fra Hawaii, der sagde at ananasen var bedre end den de kendte hjemmefra
Nu nærmede vi os logden – kunne huske de billeder jeg havde set – forventningerne var store. Ved den brusende Pacuare flod sejler vi ned til lodgen. Bliver budt velkommen af manageren og nogle ansatte med en forfriskning. Beliggende direkte ud til floden og regnskoven – bor i en Linda Suite med egen pool og hængekøje – omkranset af den frodige jungle med brøleaber og tukan fugle.
I suiten, der er på størrelse med en villa er der hyggelig indretning og tændt stearinlys om aftenen samt på stien ned til restauranten.
Passionen er størst for Latinamerika og Polarområderne, men han er altid på udkig efter nye spændende destinationer og var for nylig i Costa Rica, Kina og Myanmar.
Stilheden i Arktis og den helt specielle
atmosfære, der hersker oplevede han som meget fangende. Rajan var første
dansker, der kom sejlende til Nordpolen i 2007, han har arbejdet på en isbryder
hos vores samarbejdspartner Quark Expeditions med i alt 13 besøg på Antarktis,
boet 3 måneder i Brasiliens største favela, Rocinha og desuden været udstationeret
med de danske tropper i Afghanistan på ISAF Hold 11.
Rejseforespørgsel
Venligst udfyld kontaktformularen og du bliver kontaktet af en rejsekonsulent.