Svalbard - Det kolde nord

Om Svalbard

Velkommen til 80 grader nord - Isbjørnenes Rige - Svalbard

Langt mod nord og Norges yderste grænser, ligger ø-gruppen Svalbard, der er et af verdens mest fascinerende naturområder. Her er 3.500 indbyggere og det skønnes, at der er flere isbjørne end indbyggere. På sejlturene til de nordlige og østlige egne af Svalbard er der næsten 100 % garanti for at se Kongen af Arktis i sit hjemland.

Om sommeren skinner Midnatssolen konstant, mens man om vinteren, har ideelle forhold til at se Nordlys. Udover isbjørne ser man hvaler, moskusokser, rensdyr og de kæmpe store hvalrosser.

Det er nemt og bekvemt at komme til Longyearbyen med fly fra Oslo. Herfra kan man enten tage spændende udflugter omkring Longyearbyen eller endnu bedre, tage på 7 dages sejlads rundt i isbjørnenes rige.

Rundrejsen

Dag 1: Til Svalbard

Ankomst med fly til Longyearbyen. Byen ligger omkranset af fjelde og rensdyr der færdes uforstyrret i gadebilledet. Mange lokale bærer skydevåben, idet isbjørnene aldrig er langt væk. I kommer ombord på M/V Plancius, som sejler ud gennem Isfjorden, hvor der er sæler og hvaler.

Dag 2 - 8: Til Nordøst Svalbard - Isbjørnenes Rige

Mens skibet sejler op mod det høje nord, bliver udsigten brudt af sæler, hvalrosser og hvaler. Det er lyst 24 timer i døgnet - med en utrolig smuk himmel i krystalblå farve, der sender solens stråler gennem isbjergene.

Der vil typisk være 2 landgange om dagen, hvor vi sejler ind i små zodiac både, der nemt komme frem mellem isbjergene i fjordene. Jo længere nordøst vi kommer, jo større er chancen for at se isbjørne, som er 99% garanteret af se på denne rejse.

Vi passere 80 grader nord og besøger hvalrosserne på den lille ø Moffen og fortsætter videre gennem Hinlop Strædet. Her er vi langt væk fra al civilisation og dybt inden i isbjørnenes ægte rige. Tilbage i Longyearbyen er der mulighed for at tage ekstra udflugter i området, vi har inkluderet en ekstra nat så I kan få en ordentlig afsked med Svalbard.

Isbjorne

Priser

Pris per person fra kr. 36.000,-

Prisen inkluderer:

Flyrejse København – Longyearbyen t/r

2 overnatninger på godt hotel i Longyearbyen

Ekspeditionskrydstogt til Nord Svalbard

7 nætter i 2-sengs ”Porthole” kahyt med fuld pension

Alle aktiviteter og udflugter som nævnt i programmet

Samtlige nugældende skatter og afgifter

Bidrag til rejsegarantifonden og konkurssikring

 

Kortere rejser af 4-5 dages varighed med udflugter omkring Longyearbyen koster fra kr. 11.000,-